Τώρα είναι η ώρα να πάρουμε μέτρα για την κλιματική αλλαγή

τώρα είναι η ώρα να λάβουμε μέτρα για την κλιματική αλλαγή
τώρα είναι η ώρα να λάβουμε μέτρα για την κλιματική αλλαγή

Στις 26 Ιουνίου οι κάτοικοι της Μεγάλης Βρετανίας θα ζητήσουν από τα μέλη του Κοινοβουλίου τους να τους συναντήσουν στους δρόμους γύρω από το Αγγλικό Κοινοβούλιο προκειμένου να συζητήσουν για το θέμα της κλιματικής αλλαγής. 
Έχοντας ως σύνθημα τη φράση “η ώρα είναι τώρα”, χιλιάδες βρετανοί που θα παρευρεθούν σε αυτήν την πρωτότυπη κινητοποίηση, θα ρυθμίσουν τα ξυπνητήρια τους να χτυπήσουν στις 2 το μεσημέρι για να περάσουν το μήνυμα ότι τώρα πρέπει να ληφθούν μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος. 
Διάφορες οργανώσεις, μεταξύ τους η 38 Degrees, η Greenpeace και το World Wildilfe Fund  έχουν δώσει ραντεβού μπροστά από τα Ανάκτορα του Westminster σε μια τεράστια οργάνωση. 

πλημμύρες πλήττουν τα τελευταία χρόνια την αγγλία
Πλημμύρες πλήττουν τα τελευταία χρόνια την αγγλία
 
Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής έχουν αρχίσει να γίνονται αισθητές εδώ και πολύ καιρό σε όλο τον κόσμο. Η αλλαγή έχει γίνει ιδιαίτερα αισθητή στη Μεγάλη Βρετανία που τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει φοβερές πλημμύρες. Όπως προειδοποιούν οι επιστήμονες, το φαινόμενο αυτό πρόκειται να ενταθεί αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος. 
Σύμφωνα με έκθεση της Διακρατικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή, έχουμε μόνο 12 χρόνια για να σώσουμε τον πλανήτη. Πρόκειται για μια μελέτη που ξεκίνησε με την ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή το 2016. 
Κορυφαίοι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η αύξηση της θερμοκρασίας τα επόμενα χρόνια δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 1,5 βαθμό κελσίου αν θέλουμε να αποφύγουμε τις χειρότερες επιπτώσεις που θα είναι η αφόρητη ζέστη, η ανυδρία, οι πλημμύρες και η πείνα. 
Χιλιάδες βρετανοί θα συναντηθούν μπροστά από το Κοινοβούλιο για να πουν στους πολιτικούς τους τι να κάνουν για την κλιματική αλλαγή
Χιλιάδες βρετανοί θα συναντηθούν μπροστά από το Κοινοβούλιο για να πουν στους πολιτικούς τους τι να κάνουν για την κλιματική αλλαγή
 
Η γη είναι κατά 1 βαθμό κελσίου θερμότερη απ’ ότι στα χρόνια πριν την βιομηχανική επανάσταση και ήδη τυφώνες πλήττουν όλο και περισσότερο τις Ηνωμένες Πολιτείες, πρωτοφανείς λειψυδρίες έχουν χτυπήσει την Cape Town και φωτιές έχουν κάψει δάση στην Αρκτική. 
Το αγγλικό κοινοβούλιο έχει κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης όσον αφορά στο περιβάλλον, ωστόσο δεν έχει περάσει νόμους που να δεσμεύουν το κράτος να πάρει συγκεκριμένα μέτρα για τη μείωση των καυσίμων και των πλαστικών και να οργανώσει συγκεκριμένη στρατηγική για την βελτίωση της κατάστασης. 
“Η ώρα λοιπόν είναι τώρα” για τους κατοίκους της Μεγάλης Βρετανίας που έχουν οργανώσει μια τεράστια κινητοποίηση και έχουν εκδώσει οδηγίες προς τους συμμετέχοντες ώστε να πιέσουν τους πολιτικούς τους να λάβουν δράση.  

Glykouli.gr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Stevia_Balance-640x300
Περισσότερα

Stevia Balance Packets

Η Stevia rebaudiana είναι ένα φυσικό βότανο που φυτρώνει στην Ασία και τη Νότια Αμερική. Αυτό το συμπλήρωμα είναι ένα 100% καθαρό συμπυκνωμένο εκχύλισμα της Stevia.