Xylitol Plus Packets

xylitol640
xylitol640

Η ξυλιτόλη είναι μια σακχαροαλκοόλη που βρίσκεται σε μικρές ποσότητες σε φρούτα και λαχανικά. Η NOW Xylitol προέρχεται από μη γενετικά τυποποιημένο καλαμπόκι. Μοιάζει με τη ζάχαρη στη συνοχή και τη γεύση, αλλά έχει λιγότερες θερμίδες και είναι ιδανική για διαβητικούς.
Σε αντίθεση με τη ζάχαρη, η ξυλιτόλη απορροφάται αργά, έτσι δεν προκαλεί ταχεία αύξηση του σακχάρου στο αίμα. Προσφέρει 40% λιγότερες θερμίδες, δηλ. 2,4 θερμίδες ανά γραμμάριο, έναντι των 4 θερμίδων της ζάχαρης, ενώ παρέχει περίπου την ίδια γλυκύτητα με τη ζάχαρη με μια δροσερή αίσθηση.
Παρά τις μεγάλες ομοιότητες των δύο, η ξυλιτόλη έχει σαφώς μια σειρά από πλεονεκτήματα για την υγεία. Η ξυλιτόλη δεν προκαλεί τερηδόνα. Μελέτες δείχνουν ότι αναστέλλει την ανάπτυξή των βακτηριδίων του στόματος, σε αντίθεση με τα γνωστά αποτελέσματα της λευκής ζάχαρης.
Το στόμα, το μέσο αυτί και το ανώτερο αναπνευστικό είναι επιρρεπή σε μια σειρά βακτηριδιακών μολύνσεων. Σε αντίθεση με την ξυλιτόλη, η συμβατική ζάχαρη δημιουργεί ένα περιβάλλον ευνοϊκό για την ανάπτυξη αυτών.
Μελέτες δείχνουν ότι μια συνεχής μέτρια πρόσληψη ξυλιτόλης, οδηγεί σε αύξηση του όγκου των οστών και της περιεκτικότητάς τους σε ανόργανα άλατα, ασβέστιο και φωσφορο.
Η ξυλιτόλη έχει αποδειχθεί ότι εμποδίζει το στρες από καταβολισμό, το πλεόνασμα αζώτου, ενισχύει την μετεγχειρητική πρωτεϊνική σύνθεση ενώ βοηθάει στην πρόληψη άγχους που προκαλείται από την απώλεια βάρους. Τέλος, η ξυλιτόλη φαίνεται να έχει θετικό αντίκτυπο στον μεταβολισμό του κολλαγόνου.
Η NOW FOODS προσφέρει τα XYLITOL 1 Lb, XYLITOL Packets 75/box & XYLITOL PLUS (with Stevia extract 45mg/Pack) Packets 75/box.
NOW FOODS
http://www.now-foods.gr/

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Μπύρα χωρίς γλουτένη
Περισσότερα

Μπύρα χωρίς γλουτένη

Η μπύρα που ως γνωστό είναι προϊόν ζύμωσης κυρίως κριθαριού αλλά και διαφόρων δημητριακών δεν θα πρέπει να καταναλώνεται από άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη. Εδώ έρχεται να δώσει λύση η τεχνολογία τροφίμων με την δημιουργία "τροφίμων για άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη".