Άγρια Kάππαρη με καππαρόφυλλα και κρίταμο

Άγρια Κάππαρη από τα βράχια της Τήνου στον χυμό της
kappari-euzin-640x300
kappari-euzin-640×300

Άγρια Κάππαρη από τα βράχια της Τήνου στον χυμό της
Από τα βράχια της Τήνου συλλέγομε τα μπουμπούκια των αυτοφυών θάμνων την εποχή της σωστής τους ωρίμανσης. Κατά τη λεπτομερή επεξεργασία τους, μόνο με θαλασσινό αλάτι, η κάππαρη απολύει τον χυμό της, στον οποίο και συντηρείται. Αυτό το πολύτιμο ορεκτικό, που τονώνει τον οργανισμό και καταπολεμά την αναιμία, συνοδεύει εξαιρετικά τά ψάρια, τις σαλάτες και τα αλλαντικά.
TIP: Ένα πανεύκολο και πεντανόστιμο amuse-bouche: Αλείφετε μιά λεπτή στρώση λιαστού πελτέ τομάτας σε λεπτοκομένες φέτες ψωμιού. Στολίζετε με κάππαρη.
Από την εταιρεία ευ ζην.

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
bio-meli-Peuko
Περισσότερα

Βιολογικό Μέλι Πεύκου

Μέλι που παράγεται αποκλειστικά στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο και φυσικά στην Ελλάδα. Το 65% της συνολικής παραγωγής μελιού στην Ελλάδα είναι πευκόμελο και προέρχεται από τις μελιτώδεις εκκρίσεις του εντόμου Marchalina hellinica γνωστό ως «βαμβακάδα», «εργάτης» του πεύκου.