5+1 Αιθέρια Έλαια που Αποδεδειγμένα θα Βοηθήσουν τον Διαβήτη σας

Τα αιθέρια έλαια είναι χημικές ενώσεις που βρίσκονται σε μεγάλη συγκέντρωση και συλλέγονται από τα φυτά. Κάποιοι από τους αρχαιότερους πολιτισμούς χρησιμοποίησαν τα αιθέρια έλαια με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, ενώ διάφορες χημικές ενώσεις έχουν απομονωθεί και έχουν χρησιμοποιηθεί σε πολλά φάρμακα του δυτικού πολιτισμού.

Τα αιθέρια έλαια είναι ένα δυνατό όπλο, καθώς με αυτά μπορείτε να αντιμετωπίσετε διάφορα συμπτώματα που σχετίζονται με τον διαβήτη.
Κόλιανδρος. Ο σπόρος του κόλιανδρου φυτρώνει σε όλο τον κόσμο και έχει χρησιμοποιηθεί από διάφορες κουλτούρες για να αντιμετωπιστούν πεπτικά θέματα, όπως δυσπεψία, διάρροια και φούσκωμα. Πρόσφατη έρευνα έδειξε πως το αιθέριο έλαιο κόλιανδου μπορεί να βοηθήσει και στον αγώνα κατά του διαβήτη, καθώς εντοπίστηκε πως ρίχνει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και κάνει τα βήτα-κύτταρα του παγκρέατος πιο ενεργά.
Αιθέρια Έλαια για τον Διαβήτη
Μελισσόχορτο. Ένα λιγότερο γνωστό αιθέριο έλαιο, που όπως δείχνει μια νέα έρευνα, σύντομα θα γίνει πιο δημοφιλές. Η έρευνα κατέληξε πως το αιθέριο έλαιο του μελισσόχορτου «καταναλώνει» τη ζάχαρη με την οποία έρχεται σε επαφή. Αναδεικνύεται, λοιπόν, το γεγονός ότι πιθανώς να υπάρχουν πλεονεκτήματα στον διαβήτη, όταν χρησιμοποιείται σε συσκευή καύσης ή εφαρμόζεται στην επιδερμίδα.
Αιθέρια Έλαια για τον Διαβήτη
Μαύρο κύμινο. Το αιθέριο έλαιο από μαύρο κύμινο έχει χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή ιατρική για τη θεραπεία διαφόρων καταστάσεων, ανάμεσά τους και ο διαβήτης. Πρόσφατη έρευνα έδειξε πως οι παλαιότεροι πολιτισμοί είχαν δίκιο, καθώς μπορεί να αποτελέσει μια χρήσιμη θεραπεία για το υψηλό σάκχαρο. Επίσης, έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά που μειώνουν τον κίνδυνο επιπλοκών που προκαλούνται από το οξειδωτικό στρες.
Αιθέρια Έλαια για τον Διαβήτη
Μαύρο πιπέρι. Οι άνθρωποι με διαβήτη τύπου 2 έχουν συχνά συμπτώματα όπως η υψηλή πίεση και θέματα με το κυκλοφορικό. Μια έρευνα κατέληξε πως τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν στο αιθέριο έλαιο του μαύρου πιπεριού μπλοκάρουν συγκεκριμένα ένζυμα στο σώμα και συμβάλουν στη βελτίωση του διαβήτη και της υψηλής πίεσης.
Αιθέρια Έλαια για τον Διαβήτη
Κανέλα. Έρευνα μελέτησε την επίδραση των χημικών ενώσεων της κανέλας στον διαβήτη και κατέληξε πως το αιθέριο έλαιο κανέλας έχει οφέλη στην ευαισθησία στην ινσουλίνη, τη γλυκόζη, τα επίπεδα λίπους, τις φλεγμονές, την πίεση και το σωματικό βάρος. Η συχνή χρήση κανέλας και η χρήση του αιθέριου ελαίου της μπορούν να βοηθήσουν κάποιους ανθρώπους με διαβήτη.
Αιθέρια Έλαια για τον Διαβήτη
Λεβάντα. Το αιθέριο έλαιο λεβάντας είναι από τα πιο γνωστά και έχει πολυάριθμες χρήσεις στην παραδοσιακή, αλλά και στη δυτική ιατρική. Σύμφωνα με έρευνα, μία από τις χρήσεις της είναι να κατευνάζει τα συμπτώματα του διαβήτη. Οι ερευνητές κατέληξαν πως το αιθέριο έλαιο λεβάντας βοηθάει στην εξισορρόπηση του σακχάρου και προστατεύει το σώμα από το οξειδωτικό στρες που προκαλεί επιπλοκές στους ανθρώπους με διαβήτη.
Αιθέρια Έλαια για τον Διαβήτη
Μερικές σταγόνες ενός αιθέριου ελαίου σε μια συσκευή καύσης διαλυμένες σε νερό και μερικές βαθιές εισπνοές του ατμού, είναι ένας εύκολος τρόπος για να μεταφέρετε όλες τις ευεργετικές χημικές ενώσεις στο σώμα. Οι υποδοχείς της μύτης και τα τριχοειδή αγγεία του πνεύμονα απορροφούν τα απαραίτητα συστατικά και τα μεταφέρουν στη ροή του αίματος ώστε το σώμα να τις χρησιμοποιήσει εκεί που τα χρειάζεται περισσότερο.
GlykouliGr

Total
5
Shares
Σχετικά άρθρα