Μπορεί ο διαβήτης τύπου 2 να θεραπευτεί;

Mini gastric by-pass
Mini gastric by-pass

Επί του παρόντος, δεν υπάρχει καμία θεραπεία για το διαβήτη τύπου 2. Υπήρξαν εικασίες σχετικά με το ρόλο της λαπαροσκοπικής-χειρουργικής γαστρικής παράκαμψης* στη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2, ωστόσο, η αιτιώδης συνάφεια δεν έχει επιβεβαιωθεί μεταξύ της χειρουργικής επέμβασης και της θεραπείας του διαβήτη τύπου 2.
*Σημείωση: Η τεχνική της γαστρικής παράκαμψης (gastric by-pass) η οποία μπορεί να γίνει λαπαροσκοπικά ή ρομποτικά, είναι να δημιουργήσει έναν μικρό γαστρικό θύλακο 15 – 30 κυβικά εκατοστά και να γίνει παράκαμψη του υπολοίπου τμήματος του στομάχου με ένα τμήμα νήστιδος (αρχικό τμήμα του λεπτού εντέρου). Η λαπαροσκοπική γαστρική παράκαμψη (by-pass), είναι μία επέμβαση περιοριστική και δυσαπορροφητική, η οποία για πρώτη φορά έγινε στις ΗΠΑ το 1993.
Από τότε έχει γίνει μία από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις στις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της νοσογόνου παχυσαρκίας. Κάθε χρόνο στις ΗΠΑ γίνονται 150000 – 200000 τέτοιες επεμβάσεις.
 

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
ενθαρρυντικά νέα από την έρευνα pec direct της viacyte
Περισσότερα

Ενθαρρυντικά νέα από την έρευνα PEC-Direct της ViaCyte: κατασκεύασαν κύτταρα που έχουν τη δυνατότητα να παράγουν πεπτίδιο C σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 1

Πριν από λίγες ημέρες η ViaCyte παρουσίασε θετικά προκαταρκτικά αποτελέσματα από την έρευνα PEC-Direct. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα…