Μπορεί ο διαβήτης τύπου 2 να θεραπευτεί; Μπορεί ο διαβήτης τύπου 2 να θεραπευτεί;
Επί του παρόντος, δεν υπάρχει καμία θεραπεία για το διαβήτη τύπου 2. Υπήρξαν εικασίες σχετικά με το ρόλο της λαπαροσκοπικής-χειρουργικής γαστρικής παράκαμψης* στη θεραπεία... Μπορεί ο διαβήτης τύπου 2 να θεραπευτεί;

Επί του παρόντος, δεν υπάρχει καμία θεραπεία για το διαβήτη τύπου 2. Υπήρξαν εικασίες σχετικά με το ρόλο της λαπαροσκοπικής-χειρουργικής γαστρικής παράκαμψης* στη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2, ωστόσο, η αιτιώδης συνάφεια δεν έχει επιβεβαιωθεί μεταξύ της χειρουργικής επέμβασης και της θεραπείας του διαβήτη τύπου 2.

*Σημείωση: Η τεχνική της γαστρικής παράκαμψης (gastric by-pass) η οποία μπορεί να γίνει λαπαροσκοπικά ή ρομποτικά, είναι να δημιουργήσει έναν μικρό γαστρικό θύλακο 15 – 30 κυβικά εκατοστά και να γίνει παράκαμψη του υπολοίπου τμήματος του στομάχου με ένα τμήμα νήστιδος (αρχικό τμήμα του λεπτού εντέρου). Η λαπαροσκοπική γαστρική παράκαμψη (by-pass), είναι μία επέμβαση περιοριστική και δυσαπορροφητική, η οποία για πρώτη φορά έγινε στις ΗΠΑ το 1993.
Από τότε έχει γίνει μία από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις στις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της νοσογόνου παχυσαρκίας. Κάθε χρόνο στις ΗΠΑ γίνονται 150000 – 200000 τέτοιες επεμβάσεις.

 

Shares
Αποδοχή
Η ιστοσελίδα glykouli.gr χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση των υπηρεσιών της. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Shares