Χρήσιμες πληροφορίες
Μερίδες: 4
Απαιτούμενος χρόνος: 90′
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
Κόστος: 2/5
Υλικά
- 4 καλές ντομάτες (1 κιλό)
- 30 γρ. βούτυρο
- 2 κουταλιές σούπας λάδι
- 50 γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 200 γρ.μανιτάρια τεμαχισμένα
- 100 γρ. βρασμένο ζαμπόν σε κύβους
- 1 σκελίδα στουμπισμένο σκόρδο
- 2 κουταλιές σούπας μαϊντανός ψιλός
- Φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
- 30 γρ. τυρί γκριγιέρ τριμμένο
Εκτέλεση
- Κόβουμε ένα καπάκι από κάθε ντομάτα,τις αδειάζουμε, αλατοπιπερώνουμε το εσωτερικό τους, βάζουμε κι έναν κόμπο βούτυρο, τισ αραδιάζουμε σε λαδωμένο, πηχό πήλινο πυρέξ και τις ψήνουμε για 20 λεπτά σε μέτριο φούρνο.
- Ξανθαίνουμε σε τηγάνι με το λάδι τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και το ζαμπόν, ανακατεύοντας συνεχώς για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, το μαϊντανό, το βασιλικό κι αλατοπιπερώνουμε.
- Γεμίζουμε τις ντομάτες με το μίγμα αυτό.
- Τις πασπαλίζουμε με το γκριγιέρ, τις γκρατινάρουμε για λίγο στο φούρνο και τις σερβίρουμε, ζεστές, μέσα στο πυρέξ που ψήθηκαν.