Γαλοπούλα με σέσκουλα

Galopoula-me-seskoula
Galopoula-me-seskoula

Χρήσιμες Πληροφορίες
Μερίδες: 2
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
Κόστος: 2/5
Υλικά

  • 500 γρ. φιλέτο γαλοπούλας
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 ματσάκι μάραθο
  • 1 κιλό σέσκουλα
  • 2 αυγά
  • 3 λεμόνια

Εκτέλεση
1. Σοτάρουμε τα κομμάτια της γαλοπούλας σε ελαιόλαδο μαζί με ολόκληρο το σκόρδο.
2. Σβήνουμε με το κρασί.
3. Το αφήνουμε να σιγοβράσει και όταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τα σέσκουλα και το μάραθο, ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε αλάτι–πιπέρι.
4. Αφού ψηθεί, φτιάχνουμε το αβγολέμονο. Χτυπάμε καλά τα ασπράδια για να φτιάξουμε μία ωραία κρεμώδη μαρέγκα.
5. Χτυπάμε τους κρόκους, τους προσθέτουμε στην μαρέγκα μαζί το χυμό λεμονιού και σιγά σιγά προσθέτουμε ζουμί από το φαγητό (σιγά-σιγά μην κόψει!).
5. Το βάζουμε στο φαγητό μας, κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού και σερβίρουμε!
Πηγή: www.toarkoudi.gr
 

Total
2
Shares
Σχετικά άρθρα