Σπαγγέτι με κρεμώδη σάλτσα λεμόνι-σπανάκι

Ο πιο νόστιμος τρόπος για να φάτε περισσότερα λαχανικά

Δώστε ώθηση στις μερίδες λαχανικών σας με αυτή την εύκολη συνταγή για σπαγγέτι με σάλτσα σπανάκι. Εμπνευσμένο χαλαρά από τις γεύσεις του κλασικού πέστο, αυτό το ζωντανό ζυμαρικό συσκευάζεται με άφθονο σπανάκι και βασιλικό και γαρνιτούρα από καρύδια και αλμυρή παρμεζάνα. Σερβίρουμε με λίγο καλό ελαιόλαδο και μια πράσινη σαλάτα στο πλάι.

Ενεργός χρόνος:

20 λεπτά

Συνολικός χρόνος:

20 λεπτά

Μερίδες:

4

Συστατικά

250 gr σπαγγέτι ολικής αλέσεως

1 (300 gr) συσκευασία baby σπανάκι (περίπου 8 φλιτζάνια)

2 φλιτζάνια φύλλα φρέσκου βασιλικού, συν περισσότερα για γαρνίρισμα

7 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού τριμμένο

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

2 μέτριες σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί Parmigiano-Reggiano

1/4 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα, καβουρδισμένα (βλ. Tip)

1/8 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάλτε το νερό να βράσει σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα σπαγγέτι, μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατήστε 1/2 φλιτζάνι νερό μαγειρέματος. Στραγγίζετε τα μακαρόνια. Μην σκουπίσετε την καθαρή κατσαρόλα.

Εν τω μεταξύ, επεξεργάζεστε σε ένα μπλέντερ το σπανάκι, τον βασιλικό, το λάδι, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το αλάτι στο μπλέντερ μέχρι να γίνει λείο και λαμπερό πράσινο, για 1 με 2 λεπτά.

Μεταφέρετε το μείγμα του σπανακιού στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα βρασμένα μακαρόνια και τα ανακατεύετε με λαβίδες μέχρι να καλυφθούν. Προσθέστε το δεσμευμένο νερό μαγειρέματος, 2 κουταλιές της σούπας τη φορά όσο χρειάζεται, μέχρι να δέσει σε αραιή σάλτσα.

Μοιράζετε σε 4 μπολ. Συμπληρώστε με 1 κουταλιά της σούπας Parmigiano-Reggiano και καρύδια. Πασπαλίζετε ομοιόμορφα με πιπέρι και ξύσμα λεμονιού. Γαρνίρετε με επιπλέον βασιλικό, αν θέλετε.

Tip

Για ακόμα καλύτερη γεύση, φρυγανίστε τα καρύδια πριν τα χρησιμοποιήσετε στη συνταγή. Για να φρυγανίσετε τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, τοποθετήστε τους σε ένα μικρό τηγάνι και μαγειρέψτε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μυρίσουν, για 2 έως 4 λεπτά.

Διατροφικές Πληροφορίες

Μέγεθος μερίδας: 1 φλιτζάνι

Θερμίδες 489, Λιπαρά 31g, Κορεσμένα Λιπαρά 4g, Χοληστερόλη 1mg, Υδατάνθρακες 46g, Συνολικά Σάκχαρα 2g, Προστιθέμενα Σάκχαρα 0g, Πρωτεΐνες 11g, Φυτικές ίνες 8g, Νάτριο 351mg, Κάλιο 322mg

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα