Ζώντας με το διαβήτη: ο δρόμος του Ρέικι

Τα άτομα με διαβήτη αντιμετωπίζουν πολυάριθμες προκλήσεις στην καθημερινότητά τους, και μερικοί αναζητούν συμπληρωματικές θεραπείες για να τους βοηθήσουν να διαχειριστούν τις πολλές πτυχές της κατάστασής τους. Το Ρέικι είναι ένα υπέροχο εργαλείο που μπορεί να αξιοποιήσει όποιος πάσχει από διαβήτη.
Ζώντας με το διαβήτη: ο δρόμος του Ρέικι - Glykouli.Gr

Ένας συνοπτικός Οδηγός για όσους κάνουν Ρέικι και για τους δασκάλους-θεραπευτές του Ρέικι
Τα άτομα με διαβήτη αντιμετωπίζουν πολυάριθμες προκλήσεις στην καθημερινότητά τους, και μερικοί αναζητούν συμπληρωματικές θεραπείες για να τους βοηθήσουν να διαχειριστούν τις πολλές πτυχές της κατάστασής τους. Το Ρέικι είναι ένα υπέροχο εργαλείο που μπορεί να αξιοποιήσει όποιος πάσχει από διαβήτη.
Διαχείριση του διαβήτη με Ρέικι
Η διαχείριση του διαβήτη με Ρέικι μπορεί να θεωρηθεί ως εξισορρόπηση και θεραπεία όλων των διαστάσεων της ύπαρξης κάποιου. Τα επίπεδα ύπαρξης περιλαμβάνουν το σωματικό, το συναισθηματικό, το νοητικό και το πνευματικό. Εφόσον το Ρέικι θεραπεύει σε όλα τα επίπεδα, ας ρίξουμε μια ματιά σε κάθε ένα από αυτά για να δούμε πώς ένα άτομο με διαβήτη μπορεί να φροντίσει τον εαυτό του με το Ρέικι.
Φυσικό επίπεδο της ύπαρξης (σωματικό ή αιθερικό σώμα)
Το αιθερικό σχετίζεται με το φυσικό σώμα. Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει ένα άτομο με διαβήτη είναι τα πολλά πράγματα που πρέπει να κάνει κάθε μέρα για να πετύχει τη διαχείριση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα του.
Σε αυτά περιλαμβάνονται:
• Ο έλεγχος σακχάρου στο αίμα πριν ή / και μετά τα γεύματα
• Η διατήρηση ενός ενεργού τρόπου ζωής / άσκηση
• Ο σχεδιασμός των γευμάτων
• Η φαρμακευτική αγωγή (χάπια ή ινσουλίνη)
• Η φροντίδα του εξοπλισμού, όπως μετρητές, σύριγγες, αντλίες ινσουλίνης κ.ά.
• Η διαχείριση άγχους
Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι διαγιγνώσκονται με διαβήτη αργότερα στη ζωή τους, όταν οι συνήθειες είναι πια βαθιά ριζωμένες και συχνά έρχονται αντιμέτωποι με την πρόκληση της αλλαγής. Η διάγνωση του διαβήτη απαιτεί σημαντικές αλλαγές στον τρόπο ζωής. Πρόκειται για μια μακροπρόθεσμη ευθύνη, που θα την έχετε για το υπόλοιπο της ζωής σας. Η καθημερινή διαχείριση απαιτεί δέσμευση για τη φροντίδα του εαυτού σας, κάτι που πολλοί από εμάς δεν καταφέρνουν να ανταποκριθούν επαρκώς.
Όταν προσθέσετε αυτές τις ευθύνες στις καθημερινές ευθύνες της δουλειάς και της οικογένειας, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το επίπεδο άγχους αυξάνεται ραγδαία!
Δεδομένου ότι ο διαβήτης είναι μια δια βίου κατάσταση, το παλαιό ρητό «η γνώση είναι δύναμη» είναι κεφαλαιώδους σημασίας για το άτομο με διαβήτη. Γι αυτό είναι πολύ σημαντικό να μάθετε όσα μπορείτε για το διαβήτη και να μη διστάζετε να ρωτάτε.
Το Ρέικι μπορεί να βοηθήσει!
Το Ρέικι είναι ένας τρόπος για να παραμείνουμε υγιείς και να αντιμετωπίζουμε τις πιέσεις της καθημερινής ζωής. Η εκμάθηση Ρέικι και η καθημερινή αυτο-θεραπεία είναι ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία στην εργαλειοθήκη αυτο-διαχείρισης για τα άτομα με διαβήτη. Κάθε φορά που κάνεις στον εαυτό σου Ρέικι είναι σα να κάνεις μια κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της ζωής! Με όλες τις καθημερινές αναλήψεις ζωής, το Ρέικι γεμίζει ξανά τον λογαριασμό σας με την ενεργειακή δύναμη της ζωής.
Ενθαρρύνω όλους τους ασθενείς μου με διαβήτη να μάθουν Ρέικι. Τους διδάσκω με έναν τρόπο που θα τους ενθαρρύνει να παρέχουν στον εαυτό τους Ρέικι κάθε μέρα, ακόμα κι αν έχουν μόνο 15 λεπτά διαθέσιμα. Το στρες προκαλεί συχνά ανισορροπίες στο σάκχαρο του αίματος και μπορεί να προκαλέσει αυξήσεις υψηλότερες από τις φυσιολογικές τιμές στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Η χορήγηση Ρέικι τακτικά μέσω της αυτο-θεραπείας ή από θεραπευτή είναι ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσετε στην ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων του στρες στο σώμα, ειδικά στο σάκχαρο του αίματος.
Οποτεδήποτε υπάρχει άγχος, ή κάποιο σωματικό πρόβλημα, κάτι απλό που μπορείτε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε τα χέρια σας στην περιοχή που υπάρχει το πρόβλημα και να αφήσετε την ενέργεια να ρέει. Ορισμένοι θεωρούν ότι είναι ευκολότερο να το κάνουμε πριν από τον ύπνο, απλά τοποθετώντας τα χέρια στο σώμα και αφήνοντας την ενέργεια να ρέει. Αυτό θα αποκαταστήσει την ενέργεια που δαπανάται κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα αναπληρώσει τα αποθέματα του οργανισμού. Τα χέρια μπορεί επίσης να τοποθετούνται πάνω από το ηλιακό πλέγμα (περιοχή του στομάχου), όπου βρίσκεται το πάγκρεας. Αυτό θα θρέψει το πάγκρεας και θα βοηθήσει να ανακουφίσετε το άγχος που συγκεντρώθηκε εκεί κατά τη διάρκεια της μέρας. Αυτή είναι μια σημαντική περιοχή στο σώμα για τη θεραπεία οποτεδήποτε νιώθετε ότι συσσωρεύεται άγχος. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας μπορεί να είναι χρήσιμο να επαναλαμβάνετε τη φράση «είμαι ήρεμος/η, είμαι χαλαρός/ή, έχω τον έλεγχο». Στη συνέχεια πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές. Λαμβάνοντας μερικές βαθιές αναπνοές μπορεί να αντισταθμιστεί η απελευθέρωση των ορμονών του στρες, επιτρέποντας στο σάκχαρο του αίματος να παραμείνει σε ισορροπία.
Αν πρέπει να κάνετε ενέσεις ινσουλίνης, ή αν φοράτε αντλία ινσουλίνης, η εναλλαγή των σημείων στο σώμα που χορηγείτε την ένεση ή εφαρμόζετε την αντλία και η φροντίδα για το δέρμα είναι σημαντική. Ενεργοποιώντας το σύμβολο ισχύος (και ίσως ταυτόχρονα το νοητικό / συναισθηματικό σώμα) και τοποθετώντας το πάνω στο σημείο εφαρμογής ή στο σημείο της ένεσης, μπορεί να μειώσετε την επιβάρυνση σε εκείνη την περιοχή. Μπορεί επίσης να μειωθεί το άγχος και η ταλαιπωρία από την ένεση.
Μπορείτε επίσης να ελέγξετε για τα σημεία στο σώμα σας που έχουν κορεστεί και δεν μπορούν πλέον να απορροφήσουν την ινσουλίνη. Μπορεί να τα νιώθετε πιο σκληρά ή με υψηλότερη θερμοκρασία εάν υπάρχει λοίμωξη.
Κάντε Ρέικι στην ινσουλίνη (ή / και στη φαρμακευτική αγωγή) ή στην αντλία. Αυτό διεγείρει το φάρμακο έτσι ώστε να έχει υψηλότερη δόνηση και μερικές φορές βοηθά το μηχανολογικό εξοπλισμό να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά ή να έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.
Αν έχετε μια πληγή που δεν επουλώνεται, τοποθετήστε τα Ρέικι χέρια σας πάνω από την περιοχή και προσθέστε το σύμβολο ισχύος για να ενισχυθεί το αποτέλεσμα.
Αν έχετε οποιεσδήποτε επιπλοκές από το διαβήτη (προβλήματα στα μάτια, κυκλοφοριακά προβλήματα ή των νεφρών, βλάβη των νεύρων κ.ά.), όλα μπορούν να βοηθηθούν αν τοποθετήσετε τα Ρέικι χέρια σας στην περιοχή και επιτρέψετε στην ενέργεια να ρέει!
Οι υγιεινές διατροφικές συνήθειες και η επιλογή σωστών τροφίμων αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της διαχείρισης του διαβήτη. Όσο περισσότερο εργάζεστε με την ενέργεια, τόσο περισσότερο το σώμα σας γίνεται ευαίσθητο στην ενέργεια των τροφών. Είναι κατά κάποιο τρόπο, πιο εύκολο να τρώτε υγιεινά, επειδή μπορείτε να “αισθάνεστε” την ενέργεια των τροφίμων. Δώστε προσοχή στο πώς αισθάνεστε όταν τρώτε κάποια συγκεκριμένη τροφή. Η υγιεινή διατροφή θα σας κάνει να νιώθετε καλά και θα σας δώσει ενέργεια, ενώ οι ανθυγιεινές τροφές θα σας κάνουν να αισθάνεστε βάρος, φουσκωμένος κλπ.
Μπορείτε να ψωνίζετε με Ρέικι, απλά να έχετε ένα χέρι πάνω από κάποιο τρόφιμο και να το «νιώσετε». Τα τρόφιμα που είναι πιο υγιεινά θα τα αισθανθείτε “ελαφρύτερα” ή πιο “γεμάτα” που σημαίνει γεμάτα ενέργεια. Μπορείτε επίσης να δείτε με τα μάτια του Ρέικι. Είμαστε πολύ-αισθητηριακά όντα, και μπορούμε να αναπτύξουμε τις αισθήσεις μας με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Χρησιμοποιήστε τα μάτια σας για να «βλέπετε» την ενέργεια των τροφίμων απλά παρατηρώντας ποια τρόφιμα τραβούν την προσοχή σας όταν τα κοιτάτε, ή που θα πέσει πρώτα το βλέμμα σας. Αυτό μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο για την εύρεση υγιεινών, θρεπτικών τροφίμων. Όταν ψωνίζω περνώ απαλά τα χέρια μου πάνω από τα είδη διατροφής και τα αισθάνομαι πριν τα προσθέσω στο καλάθι μου. Ή κοιτάζω το φαγητό. Εάν δεν μου φαίνεται καλό, δεν το αγοράζω (προφανώς, δουλεύοντας ενεργειακά κατάφερα να αναπτύξω αυτό το εργαλείο). Πριν καθίσετε να φάτε, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα σύμβολο δύναμης πάνω από το φαγητό με την πρόθεση της ευλογίας και να αυξήσετε έτσι τη δόνησή του. Αν δεν είστε στο επίπεδο ΙΙ, απλά τοποθετήστε τα χέρια σας μια ίντσα περίπου επάνω από το φαγητό και δώστε Ρέικι για λίγο, με την πρόθεση ότι τα τρόφιμα θα θρέψουν το σώμα σας και το πνεύμα σας.
Τα άτομα με διαβήτη έχουν συχνά μια σχέση αγάπης / μίσους με το φαγητό. Σε περίπτωση που ανέπτυξαν διαβήτη, λόγω του υπερβολικού σωματικού βάρους, τα τρόφιμα αποτελούν προφανώς ένα ζήτημα. Το βάρος είναι ένα πολυδιάστατο ζήτημα και δεν οφείλεται μόνο σε υπερκατανάλωση τροφής. Δεν σχετίζεται πάντα με το τι τρώμε. Σχετίζεται συχνά με το γιατί τρώμε και τι αντιπροσωπεύει για μας το φαγητό. Προφανώς, η εργασία για την επίλυση αυτών των ζητημάτων σε συνεργασία με έναν σύμβουλο ή το γιατρό σας είναι μια τεράστια βοήθεια. Η εύ&rpho;εση και άλλων τρόπων να αγαπήσετε και να θρέψετε τον εαυτό σας είναι εξίσου σημαντική. Η θεραπεία του εαυτού σας με μια συνεδρία Ρέικι ή για να διαβάσετε ένα καλό βιβλίο είναι μια απόλαυση!
Ως επαγγελματίας του Ρέικι, ένας μύθος που συχνά αντιμετωπίζω είναι ότι το Ρέικι δεν θα πρέπει να δοθεί σε κάποιον που έχει διαβήτη. Νομίζω ότι αυτό προήλθε από την ανησυχία σχετικά με τα χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα ή ότι τα άτομα με διαβήτη μπορεί να πέσουν σε κώμα. Το Ρέικι απλά προκαλεί, ως αντίδραση, τη χαλάρωση. Αυτό μπορεί να μειώσει την ανάγκη του ατόμου για την ινσουλίνη εκείνη τη στιγμή, επειδή είναι χαλαρό. Το Ρέικι είναι απλά μια τεχνική χαλάρωσης.
Εάν είστε θεραπευτής, μπορείτε να κάνετε Ρέικι μετά από ένα γεύμα ή μετά από ένα σνακ. Τα περισσότερα άτομα με διαβήτη γνωρίζουν πότε το σάκχαρό τους πέφτει ή η δράση των φαρμάκων τους είναι στην αιχμή τους και θα ξέρουν πώς να ανταποκριθούν. Εάν έχετε ανησυχίες, μπορείτε να έχετε κάποια κράκερ ή γάλα για να τους δώσετε. Τα γλυκά, οι σοκολάτες ή οι καραμέλες δεν είναι η καλύτερη επιλογή για το χαμηλό σάκχαρο. Το γάλα είναι καλύτερη, περιέχει υδατάνθρακες και πρωτεΐνες. Όσοι δεν μπορούν να πιουν γάλα, μπορούν να το συζητήσουν με έναν διατροφολόγο για να μάθουν ποια μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή… Αν ο θεραπευόμενος δεν είναι βέβαιος για τον τρόπο που το Ρέικι επηρεάζει τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα του, ίσως να θελήσει να μετρηθεί πριν από τη συνεδρία.
Ένα άτομο με διαβήτη που λαμβάνει τακτικές συνεδρίες Ρέικι ή κάνει στον εαυτό του Ρέικι σε τακτική βάση, πρέπει να γνωρίζει την επίδραση που μπορεί να έχει στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα του. Λόγω της χαλάρωσης η ινσουλίνη ή οι απαιτήσεις του οργανισμού για τη φαρμακευτική αγωγή του διαβήτη μπορεί να μειωθούν και έτσι μπορεί να είναι απαραίτητη η προσαρμογή της δοσολογίας. Μερικά άτομα με διαβήτη λαμβάνουν επίσης φαρμακευτική αγωγή για υψηλή πίεση του αίματος και μπορεί να ανακαλύψουν ότι οι τακτικές συνεδρίες Ρέικι και η συνακόλουθη χαλάρωση μπορεί επίσης να μειώσουν την ποσότητα των φαρμάκων που χρειάζονται. Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να συμβουλεύονται το γιατρό τους για να διαπιστωθεί εάν ενδείκνυται η προσαρμογή της φαρμακευτικής αγωγής τους.
Συναισθηματικό επίπεδο της ύπαρξης (συναισθηματικό σώμα)
Το συναισθηματικό σώμα περιλαμβάνει τις συγκινήσεις και τα συναισθήματα που βιώνουμε κάθε μέρα. Στην κοινωνία μας, συχνά προσπαθούμε να κρύψουμε ή να θάψουμε τα συναισθήματά μας. Τα συναισθήματα είναι απλά η ενέργεια όσων αισθανόμαστε. Όλα τα συναισθήματα περνούν. Μπορείτε να αγαπάτε τον εαυτό σας αρκετά για να νιώσετε το συναίσθημα της αγάπης, να τιμάτε τον εαυτό σας, γνωρίζοντας ότι θα περάσει το συγκεκριμένο συναίσθημα και στη συνέχεια να κάνετε ό,τι χρειάζεται για να φροντίσετε τον εαυτό σας. Οποιαδήποτε στιγμή εμφανιστούν συναισθήματα τα οποία σας προκαλούν αμηχανία, απλά αφιερώστε κάποια λεπτά για να κάνετε Ρέικι στον εαυτό σας και επιτρέψετε στα συναισθήματά σας απλά να υπάρχουν. Δεν είστε τα συναισθήματά σας. Δεν καθορίζουν την ουσία της ύπαρξής σας. Είναι απλά η ενέργεια κάποιου συναισθήματος ή αίσθησης. Θα περάσουν. Πάντα περνούν μόλις περάσει κάποιο χρονικό διάστημα…
Όταν αισθάνεστε την ανάγκη να καταναλώσετε ή να επιλέξετε κάτι ανθυγιεινό, επικαλεστείτε το νοητικό / συναισθηματικό σύμβολο, επιτρέψτε στην ενέργεια να ρέει, και ρωτήστε τον εαυτό σας, “τι νιώθω αυτή τη στιγμή; Τι έχω πραγματικά ανάγκη τώρα;” Στη συνέχεια, νιώστε την αγάπη για τον εαυτό σας αρκετά για να το δώσετε στον εαυτό σας. Κάντε ένα διάλειμμα, καλέστε έναν φίλο, και φυσικά, δώστε στον εαυτό σας μερικές ατομικές συνεδρίες Ρέικι!
Όταν αρχίσετε να ανησυχείτε για το μέλλον, για την ανάπτυξη επιπλοκών ή να ανησυχείτε για τον καθημερινό τρόπο διαχείρισης του διαβήτη σας, μπορείτε να επικαλεστείτε το νοητικό / συναισθηματικό σύμβολο ή το Καρούνα Rieki ®, σύμβολο για την ηρεμία. Το σύμβολο Καρούνα θεραπεύει το παρελθόν, ενισχύει την ικανότητα να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο παρόν και απελευθερώνει το μέλλον. Αφήστε να περάσει μέσα σας και να αισθανθείτε την ηρεμία.
Νοητικό επίπεδο ύπαρξης (νοητικό σώμα)

Το νοητικό αναφέρεται σε σκέψεις και πεποιθήσεις. Μια από τους αγαπημένους μου συγγραφείς, η Louise Hay, υποστηρίζει ότι, ’’πρόκειται μόνο για μια σκέψη και μια σκέψη μπορεί να αλλάξει.’’ Στην ουσία είναι πολύ απλό. Όταν μια παλιά πεποίθηση ή παλιό μοτίβο σκέψης ορθώνει το άσχημο κεφάλι της, σταματήστε μια στιγμή, πείτε ευχαριστώ, και αλλάξτε την. Μπορείτε να πείτε, “Εκείνο ίσχυε στο παρελθόν, αυτό ισχύει τώρα. Επιλέγω να σκέπτομαι τώρα με αυτόν τον τρόπο!”
Όταν δούλευα ως εκπαιδευτικός νοσηλεύτρια (πριν τις σπουδές μου στο Ρέικι), ένα από τα πράγματα που με ενοχλούσε περισσότερο ήταν όταν άκουγα κάποιον να αναφέρεται στον εαυτό του αποκαλώντάς τον «διαβητικό». Πάντα προσπαθούσα να τους βοηθήσω να αντιληφθούν ότι καταρχήν ήταν πρόσωπο -κάποιος ο οποίος έπασχε από διαβήτη- και ότι θα μπορούσε να ρυθμίσει το διαβήτη ώστε να ταιριάζει με τον τρόπο ζωής του. Αυτό μπορεί να φαίνεται ασήμαντο, αλλά στην ουσία σχετίζεται με την προσαρμογή ή την αλλαγή των πεποιθήσεων. Αν διατηρήσετε την ταυτότητά σας, είναι ευκολότερο να έχετε πιο θετική νοοτροπία όταν ασχολείστε με τον διαβήτη. Γίνεται κάτι το οποίο κάνετε για να φροντίσετε καλύτερα τον εαυτό σας. Είστε ακόμα ο εαυτός σας!
Προσθέτοντας Ρέικι σε αυτό, και πάλι με το νοητικό/ συναισθηματικό σύμβολο, μπορεί να καταφέρετε να αλλάξετε τον τρόπο που σκέφτεστε. Η ιαπωνική τεχνική Ρέικι που ονομάζεται seiheki Chiryo μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να θεραπεύσει τις κακές συνήθειες, να αλλάξει ή να απελευθερώσει μια ανεπιθύμητη κατάσταση σκέψης ή συναισθήματος.
Seiheki Chiryo (τεχνική αλλαγής συνηθειών)
Αυτή η τεχνική μπορεί να γίνει με το άτομο καθιστό σε μια καρέκλα ή ξαπλωμένο σε ένα πάγκο για Ρέικι / μασάζ. Μπορεί ακόμη και να γίνει στο κρεβάτι αν εκεί νιώθει πιο άνετα το άτομο. Μπορείτε να το κάνετε εσείς για τον πελάτη σας ή μπορούν να το κάνουν οι ίδιοι στον εαυτό τους αν έχουν Επίπεδο ΙΙ στο Ρέικι.
1. Καταρχήν, σκεφτείτε τη συνήθεια, την πεποίθηση, ή το αίσθημα που θέλετε να αλλάξετε.
2. Δημιουργήστε μια καταφατική δήλωση η οποία να είναι θετική και αντίθετη από τη συνήθεια. Σημείωση: Οι καταφατικές δηλώσεις είναι πάντα θετικές. Για παράδειγμα, για να σταματήσουμε να ανησυχούμε για το μέλλον λέμε: «Έχω εμπιστοσύνη στη διαδικασία της ζωής. Όλα όσα χρειάζομαι έρχονται σε μένα, όταν εγώ χρειάζεται να τα γνωρίσω”. Για να χάσετε βάρος: ’’Τρώω μόνο όταν είμαι πεινασμένος” ή “τρώω μόνο υγιεινά τρόφιμα.”
3. Σκεφτείτε το νοητικό/συναισθηματικό σύμβολο ή σχεδιάστε το στον αέρα ή με τα χέρια σας.
4. Τοποθετήστε το κυρίαρχο χέρι στο πίσω μέρος του κεφαλιού και το άλλο χέρι στο μέτωπο, πάνω από το τρίτο μάτι.
5. Επαναλάβατε τη δήλωση με αυτοπεποίθηση πολλές φορές, δυνατά ή σιωπηλά. Αν το κάνετε αυτό για έναν πελάτη, ο πελάτης πρέπει να το πει δυνατά μαζί σας. Στη συνέχεια, αφήστε την ενέργεια να ρέει για λίγα λεπτά.
6. Απομακρύνατε το μη-κυρίαρχο χέρι από το μέτωπο και συνεχίστε να δίνετε Ρέικι στο πίσω μέρος του κεφαλιού για αρκετά λεπτά (ή για όσο χρονικό διάστημα σας ζητείται από το θεραπευτή σας).
7. Προτείνετε στον πελάτη να γράψει την κατάφαση σε μια κάρτα και να την έχει μαζί του, ώστε να μπορεί να επαναλάβετε την κατάφαση αρκετές φορές την ημέρα, ή κάθε φορά που η επιθυμία να συμμετάσχει στη συνήθεια επανέρχεται.
Ένας άλλος τρόπος για να θεραπεύσετε τις σκέψεις σας είναι να συνεργαστείτε με τα ιδανικά του Ρέικι. Αυτό ισχύει είτε πάσχετε από διαβήτη είτε είστε επαγγελματίας Ρέικι θεραπευτής ο οποίος εργάζεται με πελάτες που έχουν διαβήτη. Τα Ιδεώδη Ρέικι είναι ένας οδηγός για τη ζωή. Βοηθούν τα άτομα να αναπτύξουν και να διατηρήσουν μια προσωπική φιλοσοφία για τη ζωή.
Πνευματικό επίπεδο της ύπαρξης (πνευματικό σώμα)

Πνευματικό είναι αυτό που κάποιοι ονομάζουν «ψυχή» ή την ουσία ενός ατόμου. Είναι αυτό που μας βοηθάει να κρατηθούμε όταν οι συνθήκες ζωής δυσκολεύουν. Είναι η σύνδεσή μας με την ενεργειακή πηγή. Το πνεύμα είναι ίσως η πιο σημαντική πτυχή της ύπαρξής μας. Καθορίζει αυτό που είμαστε και μας βοηθά να συνδεθούμε με την Πηγή, οτιδήποτε πιστεύουμε ότι είναι η πηγή. Με τις καθημερινές εργασίες της φροντίδας του εαυτού και τη διαχείριση του διαβήτη, το πνεύμα συχνά κουράζεται. Το ρέικι είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να θρέψουμε το πνεύμα και ν&am&p;alpha; βοηθηθούμε ’να παραμείνουμε στη σωστή πορεία ζωής.’
Μια τεχνική που έχω χρησιμοποιήσει για κάποιους από τους πελάτες μου περιλαμβάνει καθοδήγηση εικονοπλασίας κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας ρέικι. Η συγκεκριμένη τεχνική είναι αποτελεσματική και είναι συχνά πολύ ισχυρή και θεραπευτική.
Τα ιδανικά του Ρέικι
Μόνο για σήμερα …
Μην θυμώνετε
Μην ανησυχείτε
Να νιώθετε γεμάτοι ευγνωμοσύνη
Κάνετε την εργασία σας έντιμα
Να είστε καλός με τους ανθρώπους
Το ’μόνο για σήμερα’ είναι η βασική συλλογιστική. Τα Ιδεώδη απαιτούν να είμαστε προσεκτικοί. Να είμαστε πλήρως παρόντες στη στιγμή. Το μόνο που πραγματικά κατέχουμε είναι αυτή η στιγμή. Όταν μένουμε στη στιγμή, κρατάμε την ενέργεια και το πνεύμα μας μαζί μας αντί να τα στέλνουμε έξω από τον εαυτό μας στο μέλλον όπου οι έγνοιες ή οι ανησυχίες έχουν σημεία αναφοράς, ή στο παρελθόν με αισθήματα δυσαρέσκειας, υπαιτιότητας ή ενοχής.
Τα ιδανικά παρέχουν ένα προσχέδιο ζωής για όλους μας. Μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τα άτομα με χρόνια προβλήματα υγείας. Για το άτομο με διαβήτη, το να εστιάζει την προσοχή σε μια ημέρα τη φορά μπορεί να το βοηθήσει να αποτρέψει την αίσθηση ότι είναι συντετριμμένο από όλες τις ευθύνες της προσωπικής του φροντίδας. «Μόνο για σήμερα, θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ. Μόνο για σήμερα-αγαπώ και αποδέχομαι τον εαυτό μου όπως είμαι, και ξέρω ότι μπορώ να χειριστώ όλες τις δυσκολίες που συναντώ».
Δημιουργήστε μια ισχυρή συνείδηση ​​των ιδανικών μέσα από αυτήν την απλή άσκηση: Αν έχετε πάρει το Επίπεδο ΙΙ, ενεργοποιήστε το σύμβολο δύναμης και το νοητικό /συναισθηματικό σύμβολο (και άλλα σύμβολα, αν θέλετε). Τοποθετήστε το ένα χέρι πάνω από το σημείο της καρδιά σας και το άλλο χέρι πάνω από ηλιακό πλέγμα σας, επιτρέποντας στην ενέργεια του Ρέικι να ρέει και εστιάζοντας με τη σειρά σε κάθε ένα από τα ιδανικά του Ρέικι. Πραγματικά συνδεθείτε με το ιδανικό και αισθανθείτε το να κατακλύζει την ύπαρξή σας. Αρχίζοντας και τελειώνοντας την ημέρα σας με αυτό το τελετουργικό είναι ένας καλός τρόπος για να διατηρείσετε τον εαυτό σας γειωμένο. Επαναλάβετε αυτό οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της ημέρας που μπορεί να αισθάνεστε θυμό, ανησυχία, ή ότι σας λείπει η ισορροπία.
Ένα από τα πιο ισχυρά από τα ιδεώδη Ρέικι είναι να νιώθετε γεμάτοι ευγνωμοσύνη. Επειδή υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα να κάνουμε και να φροντίζουμε, το να νιώθει κάποιος ευγνωμοσύνη μπορεί να διαφοροποιήσει σημαντικά τη ζωή ενός ατόμου με διαβήτη. Η συνεργασία με το σωστό γιατρό και / ή τη νοσοκόμα, η απόλαυση μιας καλής ημέρας, του ήλιου, της ευκαιρίας να μιλήσετε με ένα φίλο, και ένα καλό σύστημα υποστήριξης, αποτελούν ευκαιρίες για να εκφράσετε ευγνωμοσύνη. Η ευγνωμοσύνη τρέφει το πνεύμα. Όσο πιο ευγνώμονες είμαστε, τόσο μεγαλύτερη βελτίωση θα βιώσουμε. Όσο βιώνουμε μεγαλύτερη βελτίωση, τόσο περισσότερη καλοσύνη ρέει προς το μέρος μας.
Η γέφυρα θεραπείας από απόσταση
Πρόκειται για μια καθοδηγούμενη νοερή εικονοπλασία που μπορείτε να εφαρμόσετε μόνοι σας ή μπορείτε να συνεργαστείτε με έναν επαγγελματία θεραπευτή Ρέικι για να σας καθοδηγήσει στη διαδικασία. Αν έχετε Επίπεδο II, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σύμβολο θεραπείας από απόσταση. Αλλιώς, μπορείτε να φανταστείτε ότι περπατάτε πάνω στη γέφυρα.
1. Ξεκινήστε με μια γενική συνεδρία χαλάρωσης. Δώστε Ρέικι για 15- 20 λεπτά ή καθοδηγείστε τον πελάτη μέσα από μια προοδευτική χαλάρωση.
2. Ενεργοποιήστε το σύμβολο θεραπείας από απόσταση και ζητείστε από τον πελάτη να φανταστεί ότι στέκεται πάνω σε μια γέφυρα. Μπορούν να είναι στους πρόποδες της γέφυρας ή στη μέση της, με θέα στο νερό κάτω από τη γέφυρα.
3. Επιτρέψτε στην ενέργεια του συμβόλου θεραπείας από απόσταση να ρέει, χρησιμοποιώντας τις εικόνες του νερού κάτω από τη γέφυρα, να αντιπροσωπεύουν το παρελθόν. Ή καθοδηγήστε τον πελάτη να φανταστεί ότι περπατάει πάνω από τη γέφυρα για να πάει πίσω στο παρελθόν του.
4. Επιτρέψτε στην ενέργεια του συμβόλου θεραπείας από απόσταση να στείλει πίσω Ρέικι για να θεραπεύσει το παρελθόν. Ο πελάτης μπορεί να έχει ένα συγκεκριμένο γεγονός που τον απασχολεί ή μπορεί να θέλει απλά να επιτρέψει στην ενέργεια να πάει σε ό,τι χρειάζεται να θεραπευτεί.
5. Βάλτε τα χέρια σας στην καρδιά του πελάτη και στο ηλιακό πλέγμα (περιοχή του στομάχου) και ενεργοποιήσετε το νοητικό / συναισθηματικό σύμβολο.
6. Επιτρέψτε στο Ρέικι να πάει στο παρελθόν για να θεραπεύσει το θυμό, τη λύπη, τη θλίψη, την αγανάκτηση ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται να επουλωθεί.
7. Ζητείστε από τον πελάτη να συγχωρήσει τον εαυτό του και να σταματήσει να τον κατηγορεί.
8. Ζητήστε από τον πελάτη να καλέσει πίσω το πνεύμα του-το μέρος του εαυτού του που παραμένει στο παρελθόν-το μέρος που είναι προσκολλημένο στο συναίσθημα. Ζητήστε του να το απελευθερώσει τώρα.
9. Μπορεί να του προτείνετε να ζητήσει από έναν άγγελο ή οδηγό να τον συνοδεύσει εάν αισθάνεται ότι χρειάζεται βοήθεια.
10. Συνεχίστε να επιτρέπετε τη ροή του Ρέικι καθώς τον υποστηρίζετε (ή τον εαυτό σας) κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.
Μερικοί άνθρωποι με διαβήτη παγιδεύονται κατηγορώντας τον εαυτό τους επειδή πάσχουν από διαβήτη ή αισθάνονται θυμό ή ντροπή σχετικά με αυτό. Το Ρέικι μπορεί να πάει στο παρελθόν, απελευθερώνοντας το θυμό ​​και την αγανάκτηση. Ο πελάτης μπορεί στη συνέχεια να επικεντρωθεί στην συγχώρεση του εαυτού του και ανακαλώντας πίσω την ενέργεια, αφήνει το παλιό συναίσθημα στο παρελθόν. Αυτό απελευθερώνει την ενέργεια, έτσι ώστε να έχει περισσότερη ενέργεια για να ασχοληθεί με τα θέματα της καθημερινής του ζωής. Εάν χρειαστεί, ο θεραπευτής μπορεί να βοηθήσει στη συνέχεια τον πελάτη να εργαστεί προς το στόχο της αγάπης και της αποδοχής του εαυτού του.
Εάν ένα άτομο ανησυχεί για το μέλλον και / ή τις επιπλοκές, ή απλά ανησυχεί για το πώς θα τα καταφέρει, χρησιμοποιήστε τα ίδια βήματα που περιγράφονται παραπάνω, αλλά ζητείστε του να περπατήσει με τα πόδια πάνω από τη γέφυρα και να σταθεί στη βάση της, με το πρόσωπο στραμμένο προς την κατεύθυνση του μέλλοντος. Έπειτα, προτείνετε να οραματιστεί το μέλλον όπως θα το ήθελε να είναι. Ενθαρρύνετέ τον να φανταστεί τον εαυτό του υγιή, να διαχειρίζεται σωστά το διαβήτη του, και οτιδήποτε άλλο είναι σημαντικό γι ’αυτόν. Ζητήστε του να ’δράσει σαν να’ και να αποδεχθεί ότι έχει ήδη γίνει. Αυτό φέρνει την ενέργεια ή το πνεύμα του πίσω στο παρόν και απελευθερώνει τις έγνοιες οι οποίες είναι σπατάλη ενέργειας.
Αίθουσα θεραπείας
Μια άλλη εικόνα για την επούλωση των συναισθημάτων γύρω από το διαβήτη είναι η αίθουσα θεραπείας (ενεργοποιώντας το νοητικό/ συναισθηματικό σύμβολο). Αυτό μπορεί να εφαρμοστεί από τον θεραπευτή ή από τον πελάτη, αν ο πελάτης είναι συντονισμένος στο Επίπεδο II.
1. Ξεκινήστε με μια γενική συνεδρία χαλάρωσης. Δώστε Ρέικι για 15-20 λεπτά ή οδηγείστε τον πελάτη μέσα από μια προοδευτική χαλάρωση.
2. Ζητείστε από τον πελάτη να φανταστεί ότι βρίσκεται σε κάποια αίθουσα θεραπείας.
3. Ενεργοποιήστε το νοητικό/ συναισθηματικό σύμβολο και ζητείστε του να φανταστεί ότι βρίσκεται στο ντους.
4. Επιτρέψτε στην ενέργεια του συμβόλου να ρέει και χρησιμοποιήστε την εικόνα του ντους για να ξεπλύνετε τις παλιές πληγές, το θυμό, τη μνησικακία, τη θλίψη ή τη λύπη.
5. Φανταστείτε ένα σιφόνι κάτω από τις πατούσες του και φανταστείτε τα συναισθήματα να ρέουν μέσα στο σιφόνι και να φεύγουν μακριά με το νερό.
6. Αφού νιώσει ότι τα συναισθήματά του έχουν ξεπλυθεί, το ντους αλλάζει στη συνέχεια και μετατρέπεται σε μια απαλή ομίχλη που τον γεμίζει τώρα με θετική θεραπευτική ενέργεια, όπως είναι η αγάπη, η ηρεμία και η χαρά. Μπορεί να του προτείνετε να θυμηθεί μια ειδική περίσταση και να συνδεθεί με τη χαρά ή την ευτυχία που ένιωσε εκείνη τη στιγμή.
7. Ζητείστε του να φανταστεί τη θετική θεραπευτική ενέργεια να τον γεμίζει, μέχρι να νιώσει τη λάμψη της μέσα του. Προτείνετέ του να τοποθετήσει τα χέρια του πάνω από την καρδιά του και να αισθανθεί την ενέργεια. Υπενθυμίστε του ότι είναι πάντα εκεί διαθέσιμη για οποιαδήποτε στιγμή τη χρειαστεί. Πολύ ισχυρό!!!
Η διαχείριση του διαβήτη δεν χρειάζεται να είναι μια εξουθενωτική αγγαρεία. Η φροντίδα του διαβήτη αποτελεί στην πραγματικότητα έναν τρόπο έκφρασης της αγάπης για τον εαυτό του. Όταν καταφέρνετε να αφιερώνετε χρόνο για να κάνετε τα πράγματα που χρειάζεται να κάνετε, στην ουσία θρέφετε το πνεύμα σας και αυτό σας βοηθά να παραμείνετε στη σωστή πορεία. Το Ρέικι είναι ένα δώρο που εσείς δί&νετε στον εαυτό σας. Μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τις καθημερινές ευθύνες του διαβήτη. Το Ρέικι μπορεί να σας βοηθήσει να θυμάστε πως η ζωή είναι πραγματικά “γλυκιά” όταν είστε παρόντες στη στιγμή και έχετε επίγνωση για όλες τις ευλογίες που απολαμβάνετε!
Πηγή:
Kathie Lipinski, Living with Diabetes/the Reiki Way

 

 

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι το γάλα μπορεί να προστατεύει συγκεκριμένους ανθρώπους από καρδιαγγειακά νοσήματα
Περισσότερα

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι το γάλα μπορεί να προστατεύει συγκεκριμένους ανθρώπους από καρδιαγγειακά νοσήματα

Η κατανάλωση γάλακτος μπορεί να είναι οφέλιμη για τη μείωση των επιπέδων χοληστερίνης και να οδηγήσει σε μείωση του…