ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ: Ημερίδα παχυσαρκίας και βαριατρικής

ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ: Ημερίδα παχυσαρκίας και βαριατρικής

Επιστημονική ημερίδα με θέμα ’Παχυσαρκία και Βαριατρική & Μεταβολική Χειρουργική’ διοργάνωσε πρόσφατα με μεγάλη επιτυχία ο Όμιλος Εταιρειών Υγείας ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας.
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ομίλου στους Αμπελόκηπους, σε συνέχεια της ένταξης της Βιοκλινικής Αθηνών, μέλους του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, στο Πρόγραμμα των Κέντρων Αριστείας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πιστοποίησης Βαριατρικής Χειρουργικής (European Accreditation Council for Bariatric Surgery) της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τη Χειρουργική της Παχυσαρκίας και των Διαταραχών του Μεταβολισμού (International Federation for the Surgery of Obesity and Metabolic Disorders). Το επιστημονικό πρόγραμμα της Ημερίδας παρακολούθησε ένα ευρύ κοινό διακεκριμένων ιατρών με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην παρουσίαση των διαφορετικών χειρουργικών επιλογών, καθώς επίσης και τη διατροφική, φαρμακευτική και ψυχολογική προσέγγιση της αντιμετώπισης των βαριατρικών ασθενών.
Σύμφωνα με το Γενικό Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης του Ομίλου κ. Γ. Ε. Καραγιάννη, η συγκεκριμένη Ημερίδα ανέδειξε μέσω των έγκριτων ομιλητών της την ανάγκη διεπιστημονικής προσέγγισης στην αντιμετώπιση των βαριατρικών ασθενών. Η καθιέρωση της Βιοκλινικής Αθηνών ως Κέντρου Αριστείας βασίζεται στην διαρκή προσαρμογή σε σύγχρονα προεγχειρητικά και μετεγχειρητικά πρωτόκολλα διαχείρισης των ασθενών, πάντα σε συνθήκες τεχνικά άρτιας νοσοκομειακής υποδομής. Επιπλέον, έχει τεθεί σε λειτουργία ειδική τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης και επικοινωνίας (τηλ: 210 9975600) για τις βαριατρικές υπηρεσίες στον Όμιλο της Βιοιατρικής.
Πηγή: http://www.iatronet.gr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα