Πέθανε σε ηλικία 80 ετών η πολυαγαπημένη συγγραφέας Anne Rice. Έπασχε από διαβήτη τύπου 1

Πέθανε σε ηλικία 80 ετών η δημοφιλής συγγραφέας Anne Rice, που έπασχε από διαβήτη τύπου 1
Πέθανε σε ηλικία 80 ετών η δημοφιλής συγγραφέας Anne Rice, που έπασχε από διαβήτη τύπου 1

Η Anne Rice, συγγραφέας της διάσημης σειράς βιβλίων “The Vampire Chronicles” έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών από επιπλοκές λόγω εγκεφαλικού. Τον θάνατό της ανακοίνωσε την Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου ο γιος της Christopher μέσω της ιστοσελίδας της, που η ίδια αποκαλούσε “The Page”.
«Με βαριά καρδιά σας ανακοινώνω τα κακά νέα. Νωρίτερα σήμερα, η Anne πέθανε λόγω επιπλοκών από εγκεφαλικό. Μας άφησε σχεδόν 19 χρόνια μετά από την ημέρα που πέθανε ο σύζυγός της και πατέρας μου Stan.»
interview with the vampire
Η δημιουργός των “Interview with the vampire” και “Queen of the Damned” που έγιναν επιτυχίες του κινηματογράφου, διαγνώστηκε με διαβήτη τύπου 1 το 1997. Τότε, η συγγραφέας είχε πέσει σε διαβητικό κόμμα και είχε μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι η τιμή σακχάρου της είχε φτάσει στο 800 και, όπως της είπαν αργότερα, αν είχε καθυστερήσει άλλα 10 λεπτά να πάρει αγωγή, η κετοξέωση θα είχε αποβεί μοιραία.
η οικογένεια της anne rice
Η Anne Rice περιέγραψε την περιπέτειά της με το διαβήτη σε άρθρο της που δημοσιεύτηκε το 2004 στους NY Times. Εκεί, αναφέρθηκε στα χρόνια μεταβολικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, και στην κορύφωση των προβλημάτων αυτών λίγο πριν τη διάγνωσή της.
Μετά τη διάγνωση, ξεκίνησε θεραπεία με ινσουλίνη, και το 2003 προχώρησε σε επέμβαση γαστρικού bypass. Το 2004, η ζωή της ξανακινδύνευσε, όταν υπέστη απόφραξη του εντέρου, μια επιπλοκή που είναι γνωστό ότι μπορεί να προκληθεί από τη συγκεκριμένη επέμβαση.

Αντιμέτωπη με την απώλεια

Η απώλεια δεν ήταν κάτι το άγνωστο για την Anne Rice, η οποία το 1972 έχασε την κόρη της από λευχαιμία σε ηλικία 5 ετών. Ο θάνατος της κόρης της αποτέλεσε γι’ αυτήν ορόσημο, και την ώθησε να αρχίσει να γράφει το πρώτο της μυθιστόρημα, “Interview with the vampire”, το οποίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία και της άνοιξε το δρόμο για μια λαμπρή καριέρα στο χώρο του βιβλίου.
Όμως, η απώλεια ήρθε άλλη μια φορά, το 2002, όταν πέθανε ο αγαπημένος της σύζυγος, ποιητής και καλλιτέχνης, Stan Rice, τον οποίο γνώρισε όταν σπούδαζε δημοσιογραφία στο Richardson του Texas.
η anne rice με τον γιο της christopher
Τη μνήμη της διατηρεί ζωντανή ο γιος της Christopher, που ακολουθεί επίσης τον δρόμο της συγγραφής, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η ταφή της μητέρας του θα γίνει σε στενό κύκλο στο οικογενειακό τους μαυσωλείο, ενώ του χρόνου θα διοργανωθεί μια γιορτή στη μνήμη της ζωής της.
Glykouli.gr

Total
28
Shares
Σχετικά άρθρα
δωρεάν ιατρικές εξετάσεις
Περισσότερα

Από αύριο μηδενική συμμετοχή στις διαγνωστικές ιατρικές εξετάσεις για άτομα που πάσχουν από διαβήτη τύπου 1 και άλλες χρόνιες ασθένειες

Ξεκινά από την Τετάρτη 10 Απριλίου η μηδενική συμμετοχή σε διαγνωστικές εξετάσεις για μία σειρά ασθενειών. Οι νέες ελαφρύνσεις…