Η καθιστική ζωή στο γραφείο επηρεάζει αρνητικά σώμα και πνεύμα

Η ολοήμερη καθιστική ζωή στην εργασία δε βάζει μόνο την υγεία σε κίνδυνο, αλλά βλάπτει και την ψυχική μας υγεία, όπως αναφέρει νέα έρευνα.
Η καθιστική ζωή – όλη την ημέρα – στην εργασία δε βάζει μόνο την υγεία σε κίνδυνο, αλλά βλάπτει και την ψυχική μας υγεία, αναφέρει νέα έρευνα.
 
Στην έρευνα, που παρουσιάστηκε σε συνέδριο στο Τσέστερ, την προηγούμενη εβδομάδα, επιστήμονες προειδοποιούν ότι όσο περισσότερο κάθεται κάποιος τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος για υψηλότερο δείκτη μάζας σώματος και μειωμένη ψυχική ευεξία.
 
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους, σχεδόν το 70% δεν ακολουθούσε τις προτεινόμενες οδηγίες για άσκηση. Τα ευρήματα επίσης αποκάλυψαν ότι όσο περισσότερο κάθεται κάποιος στη δουλειά τόσο πιθανότερο είναι να κάθεται και τις υπόλοιπες ώρες, αυξάνοντας περαιτέρω τον κίνδυνο προβλημάτων υγείας και ψυχικής κόπωσης.
 
Σύμφωνα με την British Psychological Society, οι άνθρωποι περνούν κατά μέσον όρο 5 ώρες και 41 λεπτά την ημέρα καθισμένοι στο γραφείο τους και 8 ώρες στο κρεβάτι τη νύχτα. Οι ερευνητές προειδοποιούν ότι είναι πολύς ο χρόνος.
 
Η επικεφαλής της έρευνας, Dr. Myanna Duncan, από το Loughborough University, στη Βρετανία, δήλωσε ότι τα ευρήματα μπορεί ενδεχομένως να οφείλονται στο γεγονός ότι οι εργαζόμενοι απλώς ξεχνούν να σηκώνονται.
 
Οι άνθρωποι δεν χρειάζονται ψυχολόγο για να τους πει να σηκωθούν και να περπατήσουν, πρόσθεσε. Αλλά αν αυτό βοηθά, θα τους πρότεινε να κολλήσουν ένα σημείωμα στον υπολογιστή που θα τους το θυμίζει. Θα πρέπει να μιλούν στο συνάδελφο πρόσωπο με πρόσωπο. Είναι περισσότερο ’κοινωνικό’ και καλύτερο για αυτούς από την αποστολή email.
 
Η νέα έρευνα ενισχύει αυξανόμενες επιστημονικές ενδείξεις ότι η καθιστική ζωή μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο προβλημάτων όπως παχυσαρκία και διαβήτη-ιδιαίτερα αν τις ώρες εκτός δουλειάς τις περνά κάποιος μπροστά στην τηλεόραση ή τον υπολογιστή.
 
Σε μια έρευνα, επιστήμονες ανακάλυψαν ότι άνθρωποι που περνούν περισσότερες από 2 ώρες την ημέρα παρακολουθώντας τηλεόραση ή καθισμένοι μπροστά σε μια οθόνη, αντιμετωπίζουν διπλάσιο κίνδυνο καρδιοπάθειας.

Πηγή: http://www.iatronet.gr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
GAD65
Περισσότερα

Η «απρόβλεπτη» πρωτεΐνη πίσω από το διαβήτη τύπου 1

Μια «απρόβλεπτη» πρωτεΐνη, που λειτουργεί σαν να έχει διχασμένη προσωπικότητα ανάλογα με το στάδιο ενεργοποίησης ή απενεργοποίησης στο οποίο βρίσκεται, συνδέεται με τον διαβήτη τύπου 1.