Οι εκδόσεις Η Τέχνη της Ζωής παρουσιάζουν τον πιο ενημερωμένο οδηγό για «Γρήγορη κι εύκολη δίαιτα keto»

Δίαιτα keto – όλα όσα θες να ξέρεις για μια ολοένα και πιο δημοφιλή διατροφή

Όταν ακούς τη λέξη keto νιώθεις σαν να ακούς κινέζικα ή γιαπωνέζικα; Αισθάνεσαι ότι αφορά κάτι πολύπλοκο ή πολύ επιστημονικό για να εφαρμόσεις στην καθημερινότητά σου; Είμαστε εδώ για να σε καθησυχάσουμε αλλά και για να σου πούμε ότι υπάρχει ένας ευσύνοπτος, κατανοητός και αναλυτικός οδηγός για όλα όσα αφορούν τη δίαιτα keto και είναι στη διάθεσή σου.

Κι αν αναρωτιέσαι αν πιάσαμε τις δίαιτες επειδή είναι καλοκαίρι, καλό θα ήταν να έχεις υπόψη σου ότι η υγεία δεν είναι εποχικό θέμα. Και η keto δεν είναι απλώς μια δίαιτα αλλά ένας τρόπος ζωής. Και οι εκδόσεις Η Τέχνη της Ζωής επειδή φροντίζουν με τις επιλογές βιβλίων τους να μας προσφέρουν ολιστικές προοπτικές και χρήσιμες κι εφαρμόσιμες συμβουλές για πιο ισορροπημένη ζωή, θεώρησαν καλό να σου λύσουν και όλες τις απορίες σου ως προς τη δίαιτα keto ώστε έχοντας όλα τα δεδομένα να αποφασίσεις αν ταιριάζει αυτό το διατροφικό προφίλ σε σένα.

Τι είναι η δίαιτα keto  

Αφορά ένα πρόγραμμα διατροφής που μειώνει δραστικά την πρόσληψη υδατανθράκων και τους αντικαθιστά σε μεγάλο βαθμό με πρωτεΐνες και λιπαρά. Η μείωση των υδατανθράκων οδηγεί τον οργανισμό σου σε μια μεταβολική διαδικασία που ονομάζεται κέτωση, κατά την οποία καίει λίπος, χρησιμοποιώντας το ως βασική πηγή ενέργειας. Η δίαιτα αυτή ρυθμίζει σημαντικά και τον γλυκαιμικό δείκτη. Στη μεσογειακή και ειδικότερα ελληνική διατροφή μπορείς να βρεις άφθονες διατροφικές επιλογές που θα σε χορτάσουν με απολαυστικές προτάσεις.

Πρέπει να συμβουλευτώ τον γιατρό;

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να ακολουθήσουν τη δίαιτα keto χωρίς προβλήματα, είναι απαραίτητο πριν την ξεκινήσετε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας:

Αν έχετε διαβήτη τύπου 1 και 2.

Αν έχετε ιστορικό με προβλήματα νεφρών.

Αν έχετε πρόβλημα με το συκώτι ή το πάγκρεας.

Αν πάσχετε από ιατρικές παθήσεις όπως μυϊκή δυστροφία.

Αν είστε έγκυος, θηλάζετε ή προσπαθείτε να συλλάβετε.

Αν έχετε ιστορικό με διατροφικές διαταραχές.

Αν ακολουθείτε χρόνια φαρμακευτική αγωγή.

Έχω κι άλλες απορίες!

Είμαστε σίγουροι, για αυτό στο τεύχος «Γρήγορη κι εύκολη δίαιτα keto», μέσα σε 96 απολαυστικές κα χορταστικές σελίδες, θα βρεις τις απαντήσεις για τις πιο σημαντικές σου ερωτήσεις.

Όπως:

Ποιοι είναι οι τύποι διατροφής keto

Τι είναι τα ωφέλιμα λιπαρά

Πώς λειτουργεί η κέτωση

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της δίαιτας keto  

Τι είναι τα μακροθρεπτικά συστατικά

Υπάρχουν παρενέργειες;

Πώς να προσαρμοστείτε στην κετογονική δίαιτα

Πώς θα αλλάξει τη ζωή σου

10 χρυσές συμβουλές bonus

Για να γίνει το ξεκίνημα και η ξενάγηση στον κόσμο της keto πιο εύκολο, θα βρεις 10 χρήσιμα tips που θα σε βοηθήσουν απίστευτα ως προς το να:

Προετοιμαστείς στην αρχή.

Να μάθεις να παρακολουθείς τη διατροφή σου.

Να μάθεις να υπολογίζεις το μέγεθος της μερίδας.

Να γίνει εξπέρ στα σνακ.

Να προσαρμόζεις τα αγαπημένα σου φαγητά.

Πώς να βάλεις την άθληση στη ζωή σου.

Πώς να αντιμετωπίσεις πιθανές παρενέργειες.

Να ορίσεις τους προσωπικούς σου στόχους.

Να γίνεις μέλος κάποιας ομάδας.

Να δεσμευτείς σε έναν νέο τρόπο ζωής.

Καλά όλα αυτά αλλά τι μαγειρεύουμε;

Στο τεύχος αυτό, που είναι πέρα από κατανοητό και ευσύνοπτο είναι και πολύ κομψό και καλαίσθητο με φωτογραφίες όχι μόνο επεξηγηματικές αλλά και που σου ανοίγουν την όρεξη, θα βρεις προτάσεις για όλα τα βασικά γεύματα της ημέρας: Πρωινό, μεσημεριανό, δείπνο, αλλά ακόμα και επιδόρπιο και ιδέες για σνακ, για τις επικίνδυνες ώρες που πέφτει η ενέργεια.

Είκοσι νόστιμες, εύκολες και γρήγορες συνταγές για να μάθεις να παίζεις την keto και τις βασικές διατροφικές της επιλογές στα δάχτυλα, αλλά και να χαρίζεις στη γλώσσα σου απόλαυση και υγεία στη ζωή σου.

Μερικές από τις επιλογές που θα σε βάλουν στον πειρασμό να τις δοκιμάσεις είναι μεταξύ άλλων:

Μανιτάρια πορτομπέλο με τηγανητά αυγά.

Σολομός με σπαγγέτι από κολοκυθάκια.

Μπριζόλες με σπαράγγια και ντομάτες.

Κρεμώδες παγωτό από αβοκάντο.

Αλμυρά μπισκότα με φιστικοβούτυρο.

ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ EΥΚΟΛΗ ΔΙΑΙΤΑ KETO – Brainfood Εκδοτική

Total
1
Shares
Σχετικά άρθρα

Παχυσαρκία, μεταβολικό σύνδρομο και διαβήτης

Όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για τις σύγχρονες επιδημίες της παχυσαρκίας και του διαβήτη με απλό τρόπο! Συχνά ερωτήματα βρίσκουν απάντηση σε αυτό το βιβλίο που είναι γραμμένο υπό τη μορφή ερωτήσεων-απαντήσεων.

Σακχαρώδης διαβήτης

Ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί μια σύγχρονη μάστιγα καθώς η συχνότητά του αυξάνεται διαρκώς εξαιτίας κυρίως του σύγχρονου τρόπου ζωής. Η αποτελεσματική αντιμετώπισή του επιβάλλει την καλή γνώση της νόσου και από την πλευρά των ασθενών.

Διατροφή στο Διαβήτη
Περισσότερα

Νέο Βιβλίο: Διατροφή στο Διαβήτη – Μια «γλυκιά»… συνήθεια

Tο καινούριο αυτό βιβλίο έρχεται να διαλύσει τους σημαντικότερους μύθους για τη διατροφή στο διαβήτη και να εκπαιδεύσει τον διαβητικό ασθενή, δείχνοντάς του το δρόμο για ένα πλούσιο, γευστικό και υγιεινό πρόγραμμα διατροφής!