Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα μοντέλο με διαβήτη τύπου 1 φορώντας το δικό της αισθητήρα παρακολούθησης της γλυκόζης  περπάτησε σε επίδειξη

Η Ξανθή Τζερεφού έστειλε ένα ισχυρό θετικό μήνυμα κατά του στίγματος του διαβήτη σε επίδειξη μόδας

Ο διαβήτης είναι μια κατάσταση υγείας για την οποία δεν θα έπρεπε τα άτομα που εμφανίζουν διαβήτη να ντρέπονται όπως δεν ντρέπονται όσοι έχουν μυωπία και δεν έχουν κανένα θέμα να φοράνε τα γυαλιά του δημοσίως. Δυστυχώς όμως όπως επανειλημμένα δείχνουν οι έρευνες και οι επιστημονικές μελέτες αλλά και η κοινή πραγματικότητα υπάρχει ακόμα κοινωνικό στίγμα που συνδέεται με τον διαβήτη και δυστυχώς ακόμα και στις μέρες μας θεωρείται ταμπού. Τα καλά νέα είναι ότι γίνονται ολοένα και πιο συχνά δράσεις που στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα συμπερίληψης και αποδοχής των ατόμων με διαβήτη! Νωρίτερα μέσα στη χρονιά το τοπ μόντελ Lila Moss εμφανίστηκε στο Met Gala φορώντας το δικό της σύστημα παρακολούθησης γλυκόζης σε μια ενέργεια με υψηλό αντίκτυπο που συνέβαλε στην απενοχοποίηση της χρήσης των τεχνολογιών διαχείρισης του διαβήτη!

Tην Δευτέρα στις 20 Ιουνίου ο καταξιωμένος Έλληνας σχεδιαστής μόδας Vassilis Zoulias στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας της Αθήνας, Athens Xclusive Designers Week παρουσίασε την νέα του συλλογή «The Swans». Στην επίδειξη δόθηκε ένα πολύ ισχυρό και ελπιδοφόρο μήνυμα κατάργησης των στερεοτύπων και των διακρίσεων απέναντι στους ανθρώπους με διαβήτη, καθώς για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια γυναίκα με διαβήτη τύπου 1 συμμετείχε σε επίδειξη μόδας, φορώντας το δικό της αισθητήρα γλυκόζης. Η Ξανθή Τζερεφού, γνωστή στο ευρύ κοινό από τη συμμετοχή της στο reality Greece’s Next Top Model, περπάτησε γεμάτη αυτοπεποίθηση στην πασαρέλα φορώντας και δείχνοντας στο φωτογραφικό φακό το σύστημα παρακολούθησης γλυκόζης FreeStyle Libre! Όλοι οι άνθρωποι με διαβήτη μπορούν να αισθάνονται όμορφοι, να αναδεικνύουν την μοναδικότητά τους και να αποδέχονται κάθε πτυχή του εαυτού τους! Και ασφαλώς, χρησιμοποιώντας το σύστημα FreeStyle Libre όχι μόνο απελευθερώνονται από τα τρυπήματα στα δάκτυλα, αλλά βελτιώνουν τη διαχείριση του διαβήτη και την ποιότητα της ζωής τους!

Τώρα μπορείς να νιώσεις κι εσύ την ελευθερία και την ευκολία χρήσης που προσφέρει το σύστημα FreeStyle Libre!

Δοκίμασέ το δωρεάν για 14 ημέρες μέσα από την ιστοσελίδα  www.FreeStyleDiabetes.gr. Η προσφορά απευθύνεται σε άτομα με διαβήτη τύπου 1 ή τύπου 2 που ακολουθούν θεραπεία με ινσουλίνη, δεν έχουν χρησιμοποιήσει το σύστημα FreeStyle Libre τους τελευταίους 6 μήνες και μόνο για μια φορά.

Cover photo: PANOULIS

Total
103
Shares
Σχετικά άρθρα
Βουλή, Καβγάς, εκμεταλλεύεστε, Vouli, Ελλήνων, Αντιπολίτευση, Συριζα, ΝΔ, βουλευτές.
Περισσότερα

Το πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση από τον περιορισμό του προϋπολογισμού για τον Διαβήτη, προσπαθεί να το μετατρέψει η αντιπολίτευση σε πολιτικό όφελος .

Όσο αφορά τον περιορισμό του προϋπολογισμού για τα αναλώσιμα του Διαβήτη έκαναν επερωτήση στην Βουλή κάποιοι βουλευτές της…