Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τιμά την Παγκόσμια ημέρα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού με 6 γενναίες γυναίκες

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποδέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τις Μάγια Τσόκλη, Ρέα Βιτάλη, Μαρία Πολύζου, Έλενα Μπουζαλά, Ολυμπία Κρασαγάκη και Δανάη Σιώζιου για την Παγκόσμια ημέρα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού
Παγκόσμια ημέρα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού

Η ίδια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου τιμώντας την Παγκόσμια ημέρα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού γράφει σε σχετική της ανάρτηση στην προσωπική της σελίδα στο Facebook:

Παγκόσμια ημέρα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού σήμερα και μαζί επέτειος του θανάτου της Φώφης Γεννηματά, αυτής της γενναίας, μαχητικής, αξιοπρεπούς προσωπικότητας που αποχαιρετίσαμε πέρυσι με τόση θλίψη. Μιας γυναίκας που βίωσε την πολύχρονη συμπόρευση με την ασθένεια χωρίς να χάσει την ψυχική δύναμη και την πνευματική ακεραιότητά της και κατάφερε να αντιτάξει στην προδοσία του σώματος συνεπή και ακατάβλητη δράση.

Αν όμως η Φώφη Γεννηματά έγινε, με τον αγώνα της, πρότυπο αισιοδοξίας, διακριτικότητας και πίστης στη ζωή, πολλές άλλες γυναίκες βιώνουν εμπειρίες ανάλογες με την δική της με την ίδια δύναμη, αντοχή και τόλμη. Έξι από αυτές ήρθαν στο Προεδρικό Μέγαρο, όμορφες, σθεναρές και θαρραλέες. Η δημοσιογράφος Μάγια Τσόκλη, η συγγραφέας Ρέα Βιτάλη, η μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου, η αθλητικογράφος Έλενα Μπουζαλά, η φωτογράφος Ολυμπία Κρασαγάκη και η ποιήτρια Δανάη Σιώζιου. Οι τέσσερις πρώτες ξεπέρασαν την δοκιμασία τους, οι δύο τελευταίες βρίσκονται σε θεραπεία. Στη θερμή και ειλικρινή συζήτησή μας μετέφεραν την εμπειρία τους χωρίς δραματοποίηση αλλά και χωρίς εξωραϊσμούς, χωρίς να αποσιωπούν τις ώρες της αγωνίας και της κατάπτωσης, της απόγνωσης και της θλίψης, πάντοτε όμως αρνούμενες να εγκαταλειφθούν στην παραίτηση και τον αυτοοικτιρμό.

Στη δύσκολη διαδρομή τους προς την ίαση, οι γυναίκες αυτές κατάφεραν να καταρρίψουν τα ταμπού που περιβάλλουν τον καρκίνο του μαστού και τις προκαταλήψεις που τον επιβαρύνουν, να απωθήσουν τον «μοχθηρό εποικιστή», όπως ονόμασε τον καρκίνο η Σούζαν Σόνταγκ, να μη του επιτρέψουν να τις πτοήσει και να τις ακυρώσει. Και όλες τους, μίλησαν για τη μεγάλη σημασία της πρόληψης, της έγκαιρης διάγνωσης, της άμεσης προσφυγής στην ιατρική βοήθεια, της εμπιστοσύνης στην επιστήμη.

Ήταν μια ιδιαίτερη συνάντηση, με αισιόδοξο επιμύθιο: Ο καρκίνος του μαστού δεν είναι αήττητος, αλλά μπορεί να προληφθεί και, στις συντριπτικά περισσότερες περιπτώσεις, να αντιμετωπιστεί με επιτυχία. Αρκεί, εμείς οι γυναίκες, να παρακολουθούμε το σώμα μας, να μην αμελούμε την αυτοεξέταση, να μένουμε πιστές στο ετήσιο ραντεβού μας για μαστογραφία.

Total
1
Shares
Σχετικά άρθρα
διαβητης, γλυκουλι, 5 τύποι, πεντε τυποι, τυπου 1, τυπου 2, ομαδα, ομαδες
Περισσότερα

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Δεν αποδεχόμαστε τη μετακύλιση κόστους για τα αναλώσιμα υλικά διαβήτη που μας επιβάλουν Φαρμακοποιοί

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου το οποίο εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ)…