Επισκόπηση του 8ου Πανελλήνιου Συνεδρίου ΕΛΟΔΙ

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Ομοσπονδίας για το Διαβήτη στις 8-9 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο «Classical Larissa Imperial» στη Λάρισα.

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Ομοσπονδίας για το Διαβήτη στις 8-9 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο «Classical Larissa Imperial» στη Λάρισα.

Στo πλαίσιo του φετινού συνεδρίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας για το Διαβήτη, παρουσιάστηκαν οι νεότερες εξελίξεις στο σακχαρώδη διαβήτη μέσα από την ομιλία διακεκριμένων ιατρικών επιστημόνων. Ο πρόεδρος της ΕΛΟΔΙ κ. Δημήτρης Συκιώτης, στην ομιλία του, ευχαρίστησε θερμά όλους όσους βρέθηκαν στο συνέδριο, τους εμπλεκόμενους φορείς, τους επιστήμονες που συμμετείχαν, καθώς επίσης και τους χορηγούς που στήριξαν οικονομικά την διεξαγωγή του συνεδρίου.

Στην έναρξη του συνεδρίου μίλησε ο πρόεδρος του ΟΠΑΔ κ. Κυριάκος Σουλιώτης, που έμπρακτα έχει αποδείξει το ενδιαφέρον του για τα άτομα με διαβήτη. Επίσης, απηύθυναν χαιρετισμό από την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρία ο πρόεδρός της κ. Γεώργιος Μαστοράκος, που προσέφερε επιταγή για την ΕΛΟΔΙ στον πρόεδρό της κ.Δημήτρη Συκιώτη, από την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρία ο κ. Σταύρος Λιάτης, από τη Διαβητολογική Εταιρεία Βόρειας Ελλάδας με επιστολή ο πρόεδρός της κ. Κυριάκος Καζάκος και από την Ελληνική Εταιρία Παχυσαρκίας η κ. Ανδριανή Βαζαίου.

Το άρτιο επιστημονικά και κατανοητό πρόγραμμα του συνεδρίου της ομοσπονδίας παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον περισσότερα από 400 άτομα από όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, οι πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες περιελάμβαναν θέματα σχετικά με:

· Ρύθμιση του σακχάρου σε φυσιολογικές συνθήκες, με ομιλητή τον κ. Κουκούλη

· Σχέση της παχυσαρκίας με τον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, από την κα Μπαργιώτα

· Νεότερα φάρμακα για την αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, από τον κ. Τίγκα

· Χαρακτηριστικά σωστής διατροφής παιδιών, εφήβων και ενηλίκων με σακχαρώδη διαβήτη, από τους, κα Κουή και κ. Δημοσθενόπουλο

· Η σημασία της σωστής ρύθμισης στα άτομα με διαβήτη, από τον κ. Λιάτη

· Η εμπειρία από τα θεραπευτικά σχήματα πολλαπλών ενέσεων, από τον κ. Χριστοφορίδη

· Η θέση της αντλίας ινσουλίνης, από την κα Κανακά

· Συστήματα καταγραφής σακχάρου αίματος: πόσο εφικτή είναι η χρήση τους και τί μπορούν να προσφέρουν, από τον κ. Κεφαλά

· Τί μας επιφυλάσσει το μέλλον στην αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, από την κα Βαζαίου

· Διαβήτης και εγκυμοσύνη, από τον κ. Σουβατζόγλου.

Στο τέλος των ομιλιών ακολούθησε συζήτηση με το κοινό, όπου τέθηκαν πολύ ενδιαφέροντα ερωτήματα σχετικά με το διαβήτη, προς τους ειδικούς Δ. Χιώτης, Ε. Κουή, Χ. Δημοσθενόπουλος, Σ. Καραβία, Β. Χιώτη, Φ. Λάμαρη, Τζ. Αρδίτη, Δ. Γιαννακοπούλου, Αθ. Χριστοφορίδης, Μ. Παπαγιάννη, Αλ Μπαργιώτα, Στ. Τίγκας, Ε. Κωνσταντάκη, Ε. Κούκη, Ι. Θυμέλη, Μ. Θαλασσινός.

Χορηγοί του συνεδρίου ήταν οι εταιρείες:

· Χρυσοί χορηγοί: Bayer, Medtronic, Roche, Sanofi Aventis

· Αργυροί χορηγοί: Abbott, Menarini, Novo Nordisk

· Χορηγοί: Johnson & Johnson και Lifescan, BD Becton Dickison, ΦΑΓΕ, Αγγελικα Ελοβαρη.

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα