Ένας ζεστός μηλίτης είναι απολαυστικός προσφέροντας αυτό το εξωτικά πικάντικο και αρωματικό χειμωνιάτικο αίσθημα θαλπωρής, αλλά αν θέλετε ένα αφρώδες ρόφημα, μπορεί να αντικατασταθεί ο χυμός μήλου. Το Calvados, το οποίο είναι ένα γαλλικό κονιάκ μήλου, προσθέτει πλούτο. Εάν θέλετε να το παραλείψετε, απλώς προσθέστε περισσότερο μηλίτη ή χυμό.
Συστατικά
8 φλιτζάνια μηλίτη μήλου ή χυμό μήλου
4 ολόκληρα γαρίφαλα
4 ολόκληροι βόλοι μπαχάρι
4 ολόκληροι σπόροι κάρδαμου
4 ξυλάκια κανέλας
1 φλιτζάνι Calvados, ή κονιάκ
Εκτέλεση
Συνδυάστε μηλίτη ή χυμό, γαρίφαλο, μπαχάρι, κάρδαμο και ξυλάκια κανέλας σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Σιγοβράζετε για 20 λεπτά, σουρώνετε τα μπαχαρικά και ανακατεύετε με Calvados ή κονιάκ. Σερβίρετε πολύ ζεστό σε βαριές κούπες.
Στοιχεία για τη διατροφή
Ανά μερίδα: 184 θερμίδες, υδατάνθρακες 30 γρ., σάκχαρα 29 γρ., βιταμίνη C 3,5 mg, κάλιο 0,6 mg, νάτριο 0,3 mg.
Ανταλλαγές: 2 φρούτα