Σακχαρώδης διαβήτης

Ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί μια σύγχρονη μάστιγα καθώς η συχνότητά του αυξάνεται διαρκώς εξαιτίας κυρίως του σύγχρονου τρόπου ζωής. Η αποτελεσματική αντιμετώπισή του επιβάλλει την καλή γνώση της νόσου και από την πλευρά των ασθενών.

Γενική θεώρηση και νεότερες θεραπευτικές εξελίξεις

Νικόλαος Κατσιλάμπρος

Επιμέλεια: Σταύρος Λιάτης
Αρχιπέλαγος, 2007
103 σελ.

Ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί μια σύγχρονη μάστιγα καθώς η συχνότητά του αυξάνεται διαρκώς εξαιτίας κυρίως του σύγχρονου τρόπου ζωής. Η αποτελεσματική αντιμετώπισή του επιβάλλει την καλή γνώση της νόσου και από την πλευρά των ασθενών. Συχνά, μάλιστα, ορισμένα μη φαρμακευτικά μέτρα αποτελούν την σημαντικότερη θεραπευτική παρέμβαση ενώ δεν χάνουν ποτέ τη μακροχρόνια αξία τους όσον αφορά την αποφυγή των επιπλοκών τού διαβήτη.

Στο παρόν βιβλίο ο καθηγητής Νικόλαος Κατσιλάμπρος και οι συνεργάτες του στην Α΄ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Διαβητολογικό Κέντρο του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών “Λαϊκό”, δίνουν μια σύντομη, σαφή, σφαιρική και επιστημονικά επαρκή εικόνα του σακχαρώδη διαβήτη, απαραίτητη σε όλους τους διαβητικούς αλλά και τους οικείους τους. Στον διαβήτη ίσως περισσότερο από κάθε άλλη νόσο βρίσκει εφαρμογή η αρχή ότι η γνώση στηρίζει την υγεία.

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα

Παχυσαρκία, μεταβολικό σύνδρομο και διαβήτης

Όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για τις σύγχρονες επιδημίες της παχυσαρκίας και του διαβήτη με απλό τρόπο! Συχνά ερωτήματα βρίσκουν απάντηση σε αυτό το βιβλίο που είναι γραμμένο υπό τη μορφή ερωτήσεων-απαντήσεων.

vgo
Περισσότερα

Μειωμένα επίπεδα γλυκοζυλιωμένης, με μικρότερες ποσότητες ινσουλίνης σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 2, υπόσχεται η Valeritas με τη φορητή συσκευή έγχυσης ινσουλίνης V-Go

Πριν από λίγες ημέρες, η Valeritas δημοσίευσε τα αποτελέσματα της έρευνας VERDICT σχετικά με την αποτελεσματικότητα της φορητής συσκευής έγχυσης…
Περισσότερα

Το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών διεξάγει «Εκπόνηση έρευνας για την κατάσταση των γυναικών με αναπηρία και των αναγκών γονέων και κηδεμόνων παιδιών με αναπηρία»

Το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών ζητά βοήθεια στην εκπόνηση μιας έρευνας για άτομα με αναπηρία