Το About a Diabetic είναι η νέα σειρά ντοκυμαντερ για τον διαβήτη

about a diabetic
about a diabetic

“Αν και υπάρχουν εκατομμύρια διαβητικοί σε όλο τον κόσμο, ο διαβήτης, μερικές φορές, μας κάνει να αισθανόμαστε μόνοι.” 
Με τη φράση αυτή, ο Alexander Edenwindπαρουσιάζει το νέο του εγχείρημα About a diabetic” (Σχετικά με έναν διαβητικό). 
Πρόκειται για μια σειρά ταινιών μικρού μήκους, που έχουν ως στόχο να απαντήσουν σε κάποια βασικά ερωτήματα.  
Τι είναι αυτό που ενώνει και τι αυτό που χωρίζει τους διαβητικούς σε όλο τον κόσμο; Ο κάθε άνθρωπος που πάσχει από διαβήτη είναι μοναδικός, αλλά τι συμβαίνει με τις μεγαλύτερες ομάδες ατόμων; Μπορούμε να ανακαλύψουμε αν υπάρχουν μοτίβα συμπεριφοράς μεταξύ πολιτισμών και χωρών; Τι μπορούμε να μάθουμε ο ένας από τον άλλο; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά και ποιες οι διαφορές μεταξύ του διαβήτη τύπου 1 και 2; 
Ο Edenwind, στο κάθε επεισόδιο παρουσιάζει μια μέρα από τη ζωή ενός διαβητικού. Μένει μαζί του για 24 ώρες και συζητά ανάλαφρα αλλά και σοβαρά θέματα. Μπορεί να περάσουν την ημέρα στο σπίτι, συζητώντας στον καναπέ, ή να βγουν έξω. Τις δραστηριότητες τις αποφασίζει από πριν το πρόσωπο στο οποίο αφιερώνεται το κάθε επεισόδιο.  
Μέχρι τώρα, έχει γυρίσει 5 επεισόδια σε χώρες της Ευρώπης, ωστόσο σκοπεύει να επεκταθεί. Το κάθε επεισόδιο έχει διάρκεια 10 λεπτά.  

alexander edewind
O Alexander Edenwind

Λίγα λόγια για τον παραγωγό 

Ο Alexander Edenwind είναι 31 ετών και ζει με το διαβήτη εδώ και 14 χρόνια. Όπως με πολύ χιούμορ αναφέρει ο ίδιος στην ιστοσελίδα του “Ξεκινώ αυτήν την δράση από την χώρα που γέννησε τους ABBA, το ΙΚΕΑ και τα κεφτεδάκια. Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε ένα πολύ ασφαλές περιβάλλον διαμορφωμένο από ένα πλούσιο, υγειές, εξαιρετικό κράτος πρόνοιας. 
Θα σας το θέσω απλά: Αν είναι να πάθετε διαβήτη, καλό είναι να τον πάθετε στην Σουηδία. Τουλάχιστον έτσι μου έχουν πει.” 
Έχοντας την περιέργεια να μάθει πως ζουν οι διαβητικοί σε άλλα μέρη του κόσμου, ξεκίνησε την προετοιμασία του τον περσινό Οκτώβρη. Αγόρασε κάμερα, έμαθε να τη χρησιμοποιεί και έψαξε να βρει κόσμο για να συμμετέχει στα ντοκιμαντέρ μέσω διαδικτύου. 
Ωστόσο, η ανάγκη του να συνδεθεί και να μιλήσει και με άλλους διαβητικούς, είναι κάτι που προήλθε από κάτι βαθύτερο. 

“Ένιωθα απομονωμένος εξαιτίας του διαβήτη και προσπαθούσα μέσω διαδικτύου να βρω κάποιου είδους κοινωνική δομή υποστήριξης. Προς μεγάλη μου έκπληξη δεν βρήκα κάτι που να με αντιπροσωπεύει.” λέει ο ίδιος.  

Οι συμμετέχοντες 

σκηνή από το about a diabetic
Σκηνή από το About a Diabetic
Οι άνθρωποι που συμμετέχουν στα ντοκιμαντέρ μπορεί να είναι οποιασδήποτε ηλικίας, να διαμένουν σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και να έχουν οποιοδήποτε κοινωνικό υπόβαθρο. Αυτό που έχει σημασία είναι να τους ενώνει ο διαβήτης. 
Στο τέλος, ο Alexander ελπίζει ότι θα δημιουργήσει ένα μωσαϊκό από ιστορίες και εμπειρίες. 
Τα τελευταία χρόνια φαίνεται να υπάρχει κινητοποίηση στο θέμα της προβολής των θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι διαβητικοί, κάτι που σίγουρα έλειπε τα προηγούμενα χρόνια. Πριν λίγους μήνες δημοσιεύσαμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η παραγωγή της ταινίας με τίτλο “The Human Trial”, και παρουσιάσαμε εντυπώσεις από την πρώτη σεζόν του reality για το διαβήτη “Reversed” που το παρουσιάζει ο ανηψιός του Bob Marley.
Για να ενημερωθείτε σχετικά με το νέο αυτό εγχείρημα και να κάνετε αίτηση συμμετοχής, αλλά και να παρακολουθήσετε τα επεισόδια που έχουν ήδη αναρτηθεί, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα aboutadiabetic.com. Πληροφορίες είναι διαθέσιμες και στα social media. Ακολουθεί video με το τρειλερ της σειράς.  
 
 

Glykouli.gr

https://www.youtube.com/watch?v=f5D0frwLcAM

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα

Δωρεάν εξετάσεις για διαβήτη στο Ηράκλειο Κρήτης

Την ευκαιρία να υποβληθούν σε δωρεάν εξετάσεις και να μάθουν εάν πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη και δεν το γνωρίζουν ή εάν έχουν διαβήτη και είναι καλά ρυθμισμένοι, θα έχουν το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 οι κάτοικοι του Ηρακλείου Κρήτης

οικογενειακός γιατρός
Περισσότερα

Το Υπουργείο Υγείας προσπαθεί να "αναστήσει" τον οικογενειακό γιατρό δίνοντας προνόμια στους πολίτες και μπόνους στους γιατρούς

Το υπουργείο Υγείας θα εφαρμόσει σταδιακά το σύστημα των παραπομπών µε προνόμια στους πολίτες, ενώ θα δώσει και…

Η αξία της αυτομέτρησης και ο ρόλος του φαρμακοποιού στη διαχείριση του διαβήτη

Σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων για τους φαρμακοποιούς πραγματοποίησε ο Τομέας Διαβήτη της Bayer Hellas σε πέντε πόλεις της Ελλάδας - Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ηράκλειο και Πάτρα.