Σωματική άσκηση και έλεγχος του βάρους

Θα θέλατε να είστε σωματικά πιο δραστήριοι, αλλά δεν είστε σίγουροι/ες αν μπορείτε να το κάνετε; Αν είστε πολύ…large άτομο, υπάρχουν τρόποι να είστε σωματικά δραστήριοι και μπορείτε να διασκεδάζετε και να νιώθετε καλά όταν ασκείστε!
arnold
arnold

Θα θέλατε να είστε σωματικά πιο δραστήριοι, αλλά δεν είστε σίγουροι/ες αν μπορείτε να το κάνετε;

Αν είστε πολύ…large άτομο, υπάρχουν τρόποι να είστε σωματικά δραστήριοι και μπορείτε να διασκεδάζετε και να νιώθετε καλά όταν ασκείστε!
Ίσως να μην είστε ευλύγιστοι ή ευκίνητοι με τον ίδιο τρόπο που είναι άλλοι άνθρωποι με μικρότερο σωματικό βάρος. Μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε ρούχα και εξοπλισμό για την άσκηση. Μπορεί να νιώθετε αμήχανα όταν ασκείστε μαζί με άλλους ανθρώπους.
Η αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων μπορεί να είναι δύσκολη αλλά όχι αδύνατη!
Πώς μπορώ να ξεκινήσω;
Σκέψου τι σε εμποδίζει να είσαι ενεργός/ή. Στη συνέχεια, προσπάθησε να βρεις δημιουργικούς τρόπους για να ξεπεράσεις τα εμπόδια. Τα παραδείγματα που ακολουθούν θα σε βοηθήσουν να τα ξεπεράσεις.
Πόση σωματική δραστηριότητα πρέπει να έχω;
Οι ειδικοί συστήνουν τουλάχιστον 150 λεπτά (2 ώρες και 30 λεπτά), μέτριας έντασης σωματική δραστηριότητα, ή 75 λεπτά (1 ώρα και 15 λεπτά) έντονης αερόβιας σωματικής άσκησης ανά εβδομάδα. Ο χρόνος σωματικής δραστηριότητας μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για ορισμένες χρόνιες ασθένειες. Η αεροβική σωματική άσκηση κάνει την καρδιά σας να χτυπά πιο γρήγορα για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα. Απαιτεί επίσης από το σώμα σας να χρησιμοποιεί περισσότερο οξυγόνο. Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν ποδήλατο, χορό, και περπάτημα.
Παραδείγματα δραστηριότητας μέτριας έντασης περιλαμβάνουν:
ζωηρό περπάτημα
γενική κηπουρική
αεροβική στο νερό
Παραδείγματα έντονης δραστηριότητας είναι:
η ποδηλασία (τουλάχιστον 10 μίλια ανά ώρα)
η βαριά κηπουρική
το τζόκινγκ ή το τρέξιμο
η αναρρίχηση
οι αγώνες κολύμβησης
Δεν χρειάζεται να κάνουμε όλες τις ασκήσεις ταυτόχρονα για να είμαστε σωματικά δραστήριοι. Στην πραγματικότητα, οι ειδικοί συστήνουν το «άπλωμα» της σωματικής δραστηριότητας καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Η μέτρια ή έντονη φυσική δραστηριότητα που διαρκεί για τουλάχιστον 10 λεπτά μπορεί να επαναλαμβάνεται μέσα στην εβδομάδα.
Δείτε περισσότερα στον Οδηγό Άσκησης για Ενήλικες
Πόση σωματική δραστηριότητα πρέπει να έχω για να ελέγξω το βάρος μου;
Οι άνθρωποι χρειάζονται διαφορετικό χρόνο σωματικής άσκησης για να χάσουν και να ελέγξουν το βάρος τους. Μπορείτε να διαπιστώσετε ότι χρειάζεται να ασκηθείτε περισσότερο ή λιγότερο από άλλους.
Μερικοί άνθρωποι που δεν είναι πολύ ενεργοί μπορεί να είναι σε θέση να επιτύχουν και να διατηρήσουν ένα υγιές βάρος, κάνοντας την ελάχιστη δραστηριότητα που συνιστούν οι ειδικοί.
Ωστόσο, πολλοί ενήλικες θα πρέπει να ασκούν μεγαλύτερη δραστηριότητα για να ελέγξουν το βάρος τους.
Ορισμένοι ενήλικες χρειάζονται 300 λεπτά (5 ώρες) ή περισσότερο μέτριας έντασης αεροβική φυσική δραστηριότητα, ή 150 λεπτά έντονης αερόβιας φυσικής δραστηριότητας, ανά εβδομάδα.
Οι ενήλικες θα πρέπει να δημιουργήσουν αυτό το επίπεδο της δραστηριότητας, προσθέτοντας χρόνο κάθε εβδομάδα μέχρι να φθάσουν το στόχο τους.
Προκειμένου να διατηρηθεί ένα υγιές βάρος μετά την απώλεια βάρους, οι ενήλικες μπορεί να χρειαστεί να αυξήσουν περαιτέρω τη σωματική τους δραστηριότητα. Οι μελέτες δείχνουν ότι η σωματική δραστηριότητα είναι πολύ σημαντική για τον επιτυχή μακροπρόθεσμο έλεγχο του σωματικού βάρους.
Σωματική άσκηση και έλεγχος του βάρους
Η τακτική σωματική δραστηριότητα μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε και να διατηρήσετε το σωστό για εσάς βάρος.
Η σωματική δραστηριότητα είναι σημαντική για τη σωματική υγεία, την συναισθηματική ευεξία και την επίτευξη ενός υγιούς βάρους. Η σωματική δραστηριότητα μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε το βάρος σας, χρησιμοποιώντας θερμίδες που διαφορετικά θα αποθηκεύονταν ως λίπος. Τα περισσότερα τρόφιμα και πολλά ποτά που τρώτε και πίνετε περιέχουν θερμίδες, και ό, τι κάνετε «καίει» θερμίδες. Μεταξύ αυτών είναι ο ύπνος, η αναπνοή, η πέψη.
Η εξισορρόπηση των θερμίδων που τρώτε με τις θερμίδες που «καίτε» μέσω της σωματικής δραστηριότητας μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το βάρος σας.
θερμίδες τροφίμων που καταναλώνετε > καύση θερμίδων = Αύξηση σωματικού βάρους
θερμίδες των τροφίμων <χρήση θερμίδων = Απώλεια Βάρους
Θερμίδες των τροφίμων = Θερμίδες που «καίτε» = έλεγχος του βάρους

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Περισσότερα

Ο καλύτερος τρόπος για να ασκηθείτε εάν έχετε διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με την επιστήμη

Αυτή η μελέτη αποκαλύπτει το καλύτερο στυλ δραστηριότητας και ώρα της ημέρας, ώστε να μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα οφέλη της προπόνησής σας.