Χοληστερίνη: Πώς να τη μειώσετε μετά το Πασχαλινό τραπέζι

Χοληστερίνη

Σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες της mayo clinic όταν η χοληστερίνη παράγεται σε υπερβολική ποσότητα τότε μπορεί να προκαλέσει την δημιουργία αθηρωμάτων και κατ’ επέκταση να αυξήσει τις πιθανότητες για καρδιακά επεισόδια.

Μπορείτε να πετύχετε μείωση της χοληστερίνης με την υιοθέτηση μιας υγιεινής διατροφής και την αύξηση της φυσικής άσκησης.

Δείτε τι να καταναλώσετε ώστε να ρίξετε τη χοληστερίνη μετά τις κρεπάλες του Πάσχα

Ρύζι και σιτηρά Για μια διατροφή χωρίς χοληστερίνη βάλετε στο πιάτο σας ρύζι και δημητριακά. Αποφύγετε το γρήγορο φαγητό, τα πολύ αλατισμένα προϊόντα, όπως τα τσιπς, και τα πολλά γλυκά.

Μανιτάρια
Προτιμήστε τα μανιτάρια αφού δεν περιέχουν καθόλου χοληστερίνη και προσπαθήστε να τρώτε πέντε μερίδες λαχανικών την ημέρα

Ψάρια
Τα ψάρια, όπως ο τόνος και ο σολομός περιέχουν ωμέγα-3. Τα λιπαρά αυτά οξέα μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση της χοληστερίνης.

Ξηροί καρποί
Οι ξηροί καρποί δεν περιέχουν μόνο καλά μονοακόρεστα λίπη, αλλά και μαγνήσιο, βιταμίνη Ε και φυτοχημικά, που κάνουν καλό στην υγεία της καρδιάς. Είναι προτιμότερο να τρώτε όση ποσότητα χωράει η χούφτα σας για να μην φορτωθείτε με περιττές θερμίδες

Πράσινο τσάι
Το τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βοηθάει στην καλή υγεία των αιμοφόρων αγγείων. Παράλληλα εμποδίζει τον σχηματισμό θρόμβων στο αίμα. Τα κύρια αντιοξειδωτικά στο τσάι είναι τα φλαβονοειδή. Τα αντιοξειδωτικά αυτά μπορούν να μειώσουν την αρτηριακή πίεση αλλά και τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα.

Αβοκάντο
Τα αβοκάντο είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά. Αυτά βοηθούν στην αύξηση της καλής χοληστερόλης και μειώνουν τα επίπεδα της κακής. Όπως, όμως με τους ξηρούς καρπούς, έτσι και με τα αβοκάντο πρέπει να προσέχετε τα πολλά λιπαρά που περιέχουν γενικότερα.

Από healthreport.gr, health.com, mayoclinic

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
diav-paidi
Περισσότερα

Η δίαιτα του διαβητικού

Ο διαβήτης και η ρύθμιση του σακχάρου εκλαμβάνεται από τους περισσότερους ως κάτι που τους αποκλείει από τη γαστρονομική απόλαυση. Κι όμως αυτό είναι μια τελείως λανθασμένη άποψη.