Στα Ιωάννινα το 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Σακχαρώδη Διαβήτη

Στα Ιωάννινα το 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Σακχαρώδη Διαβήτη

Το 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ινστιτούτου Μελέτης, Έρευνας και Εκπαίδευσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη και τα Μεταβολικά Νοσήματα ξεκινά αύριο, Πέμπτη 4 Μαΐου στην πόλη των Ιωαννίνων.

Από 4 έως 7 Μαΐου, θα γίνει στα Ιωάννινα, στο ξενοδοχείο Grand Serai, το 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ινστιτούτου Μελέτης, Έρευνας και Εκπαίδευσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη και τα Μεταβολικά Νοσήματα.

Το συνέδριο με τίτλο «Καρδιο-ηπατο-νεφρικό σύνδρομο. Σακχαρώδης Διαβήτης και Συννοσηρότητες» θα έχει υβριδικό χαρακτήρα.

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου είναι ο Παθολόγος-Διαβητολόγος κ. Σταύρος Παππάς. Στο πρόγραμμα του Συνεδρίου με τη συμμετοχή καταξιωμένων επιστημόνων θα συζητηθούν επίκαιρα θέματα καθώς και οι νέες εξελίξεις που αφορούν στη πρόληψη και στη θεραπευτική αντιμετώπιση με εξατομίκευση στην κλινική πράξη του σακχαρώδη Διαβήτη και των μεταβολικών νοσημάτων σύμφωνα με τις σύγχρονες κατευθυντήριες οδηγίες.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο να είναι μια ευχάριστη και παραγωγική διαδικασία που θα συμβάλλει στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση του ιατρικού κόσμου.

«Στις ημέρες μας, πέραν των προβλημάτων που δημιούργησε η πανδημία Covid-19, εξακολουθούν να υφίστανται η νοσηρότητα και η θνητότητα των νοσημάτων του μεταβολισμού (Παχυσαρκία, Μεταβολικό Σύνδρομο, Σακχαρώδης Διαβήτης, Υπέρταση, Δυσλιπιδαιμία) και των επιπλοκών τους, κύρια των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Είναι ευνόητο ότι επιβάλλεται πλέον να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και τη σωστή αντιμετώπισή τους» αναφέρεται σε εισαγωγικό σημείωμα της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου.

Για λήψη του Προγράμματος πατήστε ΕΔΩ

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Εκδήλωση: "Νεότερες εξελίξεις στο Τεχνητό Πάγκρεας" | 11 Σεπτεμβρίου
Περισσότερα

Εκδήλωση: "Νεότερες εξελίξεις στο Τεχνητό Πάγκρεας" | 11 Σεπτεμβρίου

Την Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί στο Πολεμικό Μουσείο (Ριζάρη 2 & Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας) στις 18:30 εκδήλωση με θέμα τις "Νεότερες εξελίξεις στο Τεχνητό Πάγκρεας".