Μεγάλη εκστρατεία αλληλεγγύης και προσφοράς

Μεγάλη εκστρατεία αλληλεγγύης και προσφοράς

Μεγάλη εκστρατεία αλληλεγγύης και προσφοράς προς τους συμπατριώτες μας του ακριτικού Καστελλόριζου ολοκλήρωσε τον περασμένο Ιούνιο, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Μαζί βλέπουμε τη ζωή ομορφότερη», η Ελληνική Ομοσπονδία Οφθαλμολογικών Εταιρειών (Ε.Ο.Ο.Ε.), με την υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρίας Novartis και σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου, αποδεικνύοντας έμπρακτα, σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας, ότι η πίστη στον άνθρωπο και τη φροντίδα του αποτελούν διαχρονικές αξίες!
Κλιμάκιο εκπροσώπων των τριών φορέων του Πανελληνίου αυτού Προγράμματος Ενημέρωσης για τις σοβαρές οφθαλμολογικές παθήσεις, το οποίο διεξάγεται σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας από το Δεκέμβριο του 2012, «κατέπλευσε» και παρέμεινε στο Καστελλόριζο από την Πέμπτη 27 έως και την Κυριακή 30 Ιουνίου 2013, όπου πραγματοποίησε ΔΩΡΕΑΝ οφθαλμολογικές εξετάσεις στους κατοίκους του νησιού. Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του Δήμου Μεγίστης, στις οποίες προσήλθε για να εξεταστεί σχεδόν ο μισός πληθυσμός του ακριτικού Καστελλόριζου.
Ωστόσο, η κοινωνική προσφορά της φαρμακευτικής εταιρίας Novartis δε σταμάτησε εκεί. Κορωνίδα του Προγράμματος αποτέλεσε η «αναδοχή» των κατοίκων του νησιού για ένα χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι όσοι διαγνώσθηκαν με σοβαρή οφθαλμολογική πάθηση που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την όρασή τους, θα παραπέμπονται για ένα έτος προς περαιτέρω διερεύνηση στην Οφθαλμολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου με έξοδα της Novartis.
Παράλληλα, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μεγίστης πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό από τον Διευθυντή Οφθαλμίατρο του Οφθαλμιατρείου Αθηνών, Γεν. Γραμματέα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Οφθαλμολογικών Εταιρειών κ. Ευστράτιο Παροικάκη και τον Χειρουργό – Παιδοφθαλμίατρο, Πρόεδρο της Οφθαλμολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος κ. Νικόλαο Κοζέη.
 
 

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα

ABC του διαβήτη

Η πολύ επιτυχημένη αυτή εισαγωγή στην πρακτική αντιμετώπιση του διαβήτη έχει πλήρως αναθεωρηθεί και εμπλουτιστεί με υψηλής ποιότητας έγχρωμες εικόνες, χρήσιμα διαγράμματα και αλγορίθμους.

diabetes
Περισσότερα

Δωρεάν εξετάσεις και ενημέρωση για το διαβήτη στη Θεσσαλονίκη

Στις 31 Οκτωβρίου και 1η Νοεμβρίου διοργανώνεται στο Makedonia Palace στη Θεσσαλονίκη Ημερίδα Ενημέρωσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη και δωρεάν μετρήσεις γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (HbA1c).