Τα καρύδια μάς προστατεύουν από τον διαβήτη

Τα καρύδια μάς προστατεύουν από τον διαβήτη - Glykouli.Gr

Τα καρύδια, όταν καταναλώνονται δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη τύπου 2 κατά περίπου 25%, σύμφωνα με ανάλυση από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.
Η ανάλυση βασίστηκε στα δεδομένα που προέρχονται από τις διατροφικές συνήθειες περίπου 140.000 νοσοκόμων (γυναικών). Οι γυναίκες ηλικίας 35-77 ετών, παρακολουθήθηκαν επί δέκα έτη, προκειμένου να διαπιστωθεί πόσες εκδήλωσαν σακχαρώδη διαβήτη.
Διαπιστώθηκε, λοιπόν, ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν 28 γραμμάρια καρυδιών, τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα, είχαν 24% λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν διαβήτη τύπου 2, σε σύγκριση με όσες τα κατανάλωναν σπάνια ή καθόλου. Επίσης, ο κίνδυνος για όσες τα κατανάλωναν μια φορά την εβδομάδα μειωνόταν κατά 13%. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι παρότι τα στοιχεία που ανέλυσαν αφορούν γυναίκες, ισχύουν και για τους άνδρες.
Η μελέτη ενισχύει τα συμπεράσματα προηγούμενων ερευνών, αναφορικά με την ευεργετική αντιδιαβητική δράση των καρυδιών, αλλά επιπρόσθετα θεωρείται ότι είναι μια από τις μεγαλύτερες μελέτες που καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η συστηματική κατανάλωση καρυδιών μπορεί ακόμη και να προλάβει την εκδήλωση διαβήτη τύπου 2.
Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο «Journal of Nutrition».
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
STRESS-EATING
Περισσότερα

Στρες και διατροφή

Το στρές μεταβάλλει σε μεγάλο βαθμό τη χημεία του οργανισμού και αυξάνει την πίεση και το σάκχαρο του αίματος. Το δε χρόνιο στρες πλήττει την ισορροπία ψυχής και σώματος. Σημαντική βοήθεια στην αντιμετώπιση του μπορεί να παράσχει η σωστή διατροφή.

λιντμπεργκ, συμβουλες, συνεντευξη
Περισσότερα

Συνέντευξη του Δρ Φαίδων Λίντμπεργκ στο 3ο Forum Υγείας, σχετικά με τον τρόπο ζωής μας και πολλά άλλα!

Ο Δρ Φαίδων Λίντμπεργκ, παθολόγος-διαβητολόγος, ειδικός σε θέματα διατροφής, μίλησε στην κάμερα του Body in Balance Greece κατά τη διάρκεια του 3ου…