Τι είναι και που ωφελεί το μηλόξυδο

Είναι ένας τύπος ξυδιού που γίνεται από τη ζύμωση του μηλίτη των μήλων. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ζύμωσης, η ζάχαρη στο χυμό του μήλου κατανέμετε ανά βακτήρια και ζύμες σε αλκοόλ και στη συνέχεια σε ξύδι
miloksido
miloksido

Είναι ένας τύπος ξυδιού που γίνεται από τη ζύμωση του μηλίτη των μήλων. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ζύμωσης, η ζάχαρη στο χυμό του μήλου κατανέμετε ανά βακτήρια και ζύμες σε αλκοόλ και στη συνέχεια σε ξύδι. Όπως πολλοί τύποι ξύδι, ξύδι μήλου μηλίτη περιέχει μια ουσία που ονομάζεται οξικό οξύ. Μηλόξιδο περιέχει επίσης γαλακτικό, κιτρικό και μηλικό οξυ.
Τα οφέλη της σούπας με μηλόξυδο
Οι υπερασπιστές του υποστηρίζουν ότι το ξίδι μηλίτη μήλων μπορεί να βοηθήσει στα ακόλουθα προβλήματα υγείας:
ακμή
αλλεργίες
αρθρίτιδα
σύνδρομο χρόνιας κόπωσης
διαβήτης
γρίπη
αρθρίτιδα
καούρα
υψηλή χοληστερόλη
πονόλαιμος
Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν ξύδι μήλου μηλίτη ως ενίσχυση για την απώλεια βάρους .
Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε, ωστόσο, ότι λόγω της έλλειψης ερευνών το ξίδι μηλίτη μήλων δεν μπορεί να προταθεί για τη θεραπεία ή την πρόληψη οποιουδήποτε προβλήματος υγείας.
Μέχρι σήμερα, λίγες μελέτες έχουν εξετάσει τις επιπτώσεις στην υγεία της σούπας μηλόξυδου. Εδώ διαβάστε μερικά βασικά συμπεράσματα από τις διαθέσιμες έρευνες:
1) Ο διαβήτης
Μερικές προκαταρκτικές έρευνες δείχνουν ότι το ξύδι μπορούν να επωφεληθούν τα άτομα με διαβήτη. Για παράδειγμα, σε μια μελέτη του 2007 που δημοσιεύθηκε στο Diabetes Care , οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ασθενείς με τύπου 2 διαβήτη που κατανάλωναν δύο κουταλιές της σούπας μηλόξυδο την ώρα του ύπνου έδειξαν ευνοϊκές αλλαγές στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα το επόμενο πρωί. Και σε ζώα μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Πακιστάν Εφημερίδα των Βιολογικών Επιστημών , οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι διαβητικοί αρουραίοι τρέφονται ένα μήλο-μηλίτη-ξύδι-ενισχυμένη διατροφή για τέσσερις εβδομάδες παρουσίασαν αύξηση της HDL («καλής») χοληστερόλης (καθώς και μείωση των επιπέδων των τριγλυκεριδίων, ενός τύπου βλαβερών λιπιδίων στο αίμα).
2) Απώλεια βάρους
Υπάρχει περιορισμένη επιστημονική υποστήριξη για τον ισχυρισμό ότι το ξίδι μηλίτη μήλων μπορεί να προωθήσει την απώλεια βάρους. Ωστόσο, μια μικρή μελέτη (που δημοσιεύθηκε στην Bioscience, Βιοτεχνολογία, Βιοχημεία και το 2009) διαπίστωσαν ότι οι παχύσαρκοι άνθρωποι που κατανάλωναν οξικό οξύ ημερησίως για 12 εβδομάδες παρουσίασαν σημαντικές μειώσεις στο σωματικό βάρος, το κοιλιακό λίπος , περιφέρεια μέσης, και τα τριγλυκερίδια. Σε δοκιμές σε ποντίκια, μια άλλη μελέτη του 2009 (που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Γεωπονίας και Χημείας Τροφίμων ) διαπιστώθηκε ότι το οξικό οξύ μπορεί να βοηθήσει να αποφευχθεί η συσσώρευση του λίπους του σώματος και ορισμένων λιπών στο ήπαρ.
3) έλεγχος της αρτηριακής πίεσης
Το οξικό οξύ μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της αρτηριακής πίεσης , σύμφωνα με βάση μελέτη την που δημοσιεύεται στο Bioscience, Βιοτεχνολογία, Βιοχημεία και το 2001.Είναι άγνωστο αν αυτή η μελέτη εχει με χρήση του οξικού οξέος που προέρχεται από ξύδι μήλου μηλίτη ή από έναν άλλο τύπο ξύδι.
4) Χοληστερόλη
Δημοσιεύθηκε στο British Journal of Nutrition , μια μελέτη του 2006 διαπίστωσε ότι ποντίκια που τρέφονται με τροφές που περιείχαν οξικό οξύ για 19 ημέρες είχαν μια σημαντική μείωση της ολικής χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων.

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα