ΦΣΑ προς ΕΟΠΥΥ: «Ζητούμε εκ νέου παράταση για e-ΔΑΠΥ για τα αναλώσιμα των διαβητικών!»

ΠΡΟΣ
Τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ
κ. Ε. Παπαγεωργόπουλο
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε
Η συνταγογράφηση αναλωσίμων σακχαρώδη διαβήτη, σύμφωνα με πρόσφατο έγγραφό σας, θα έπρεπε να γίνεται υποχρεωτικά από 1/5/2013 ηλεκτρονικά, μέσω E – ΔΑΠΥ.
Δυστυχώς, οι γιατροί εξακολουθούν να συνταγογραφούν χειρόγραφα γνωματεύσεις και οι ασφαλισμένοι, τις προσκομίζουν στα φαρμακεία για εκτέλεση. Όμως, ακόμα και όταν οι φαρμακοποιοί έχουν στα χέρια τους ηλεκτρονική γνωμάτευση, το Ε – ΔΑΠΥ υπολειτουργεί με αποτέλεσμα πολλές φορές να μην επιτρέπει την ηλεκτρονική εκτέλεση τους.
Ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι άμεσα πρέπει να δοθεί παράταση της εφαρμογής της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και εκτέλεσης αναλωσίμων Σ.Δ., μέχρις ότου ενημερωθούν όλοι οι γιατροί και να αποκατασταθούν τα προβλήματα του Ηλεκτρονικού Συστήματος.
Με εκτίμηση,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κωνσταντίνος Λουράντος Ηλίας Γιαννόγλου
 
 
 
 
 
 

 

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
κεπ προνοιακά επιδόματα
Περισσότερα

Διαδικασία απογραφής δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων από τα ΚΕΠ

Η απογραφή των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), αφορά τους δικαιούχους επιδομάτων αναπηρίας, απροστάτευτων παιδιών, ομογενών και στεγαστικής συνδρομής συνταξιούχων υπερηλίκων ΟΓΑ, είτε λαμβάνουν ένα ή περισσότερα επιδόματα από τη σχετική λίστα. 
 
γενόσημα
Περισσότερα

Αμετακίνητο το υπουργείο Υγείας στο στόχο για διπλάσια χρήση γενόσημων φαρμάκων

Κατηγορηματικά αμετακίνητος στο στόχο για αύξηση στο 50% της συνταγογράφησης γενόσημων φαρμάκων από τα δημόσια νοσοκομεία, από το σημερινό 25%, εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος στη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου.