Δήλωση του επιδόματος της πρόνοιας για τον διαβήτη στην φορολογική δήλωση

tax
tax

Πρέπει να πάμε στην Πρόνοια, να πάρουμε βεβαίωση και να δηλώσουμε το ποσό της βεβαίωσης στο Ε1 ( ετήσια δήλωση φορολογίας εισοδήματος) στον κωδικό 659 ή 660.
Στο ποσό αυτό δεν θα υπολογιστεί φόρος εισοδήματος. Θα υπολογιστεί όμως εισφορά αλληλεγγύης. Αν ο δικαιούχος είναι ανήλικος και δηλώνεται ως προστατευόμενο τέκνο, το ποσό για να υπολογιστεί η εισφορά θα προστεθεί στο μεγαλύτερο εισόδημα του ή της συζύγου. Όπως καταλαβαίνετε το ποσό της εισφοράς που θα προκύψει εξαρτάται και από τα υπόλοιπα εισοδήματα.
Επίσης, αν προσέξατε στα προστατευόμενα τέκνα ζητάει να συμπληρώσουμε από φέτος και το ΑΜΚΑ. Έτσι θα μπορούν να ελέγξουν αν υπάρχουν επιδόματα που δεν δηλώνονται.
 
 
 

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
possasdia-16-07-14
Περισσότερα

Γιατί δεν έβαλαν τον Σακχαρώδη Διαβήτη στις μόνιμες αναπηρίες;

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων-Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη ( Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. ) εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την απόφαση του υπουργείου Εργασίας, να μην συμπεριλάβει τον Σακχαρώδη Διαβήτη στον πίνακα των 43 μόνιμων και μη αναστρέψιμων αναπηριών. 

Στοιχεία σοκ για την απασχόληση των ατόμων με αναπηρία:
Περισσότερα

Στοιχεία σοκ για την απασχόληση των ατόμων με αναπηρία: Εκτός εργατικού δυναμικού η συντριπτική πλειονότητα!

Πλήρης επιβεβαίωση της διεκδίκησης του αναπηρικού κινήματος της χώρας για την αδήριτη ανάγκη ύπαρξης εθνικής στρατηγικής για την…
μνημόνιο
Περισσότερα

‘Ακτινογραφία' στο νέο μνημόνιο

Στη μέγγενη του νέου μνημονίου μπαίνει άμεσα ο χώρος της Υγείας. Ο καταιγισμός των μέτρων ξεκινά άμεσα, προκειμένου να επιτευχθεί ο "σφιχτός" στόχος μείωσης των δαπανών για την Υγεία κάτω από τα 13 δισεκατομμύρια ευρώ ή 6% του ΑΕΠ.