Νέο δελτίο με μειωμένες τιμές σε 7.300 φάρμακα από 4 Μαρτίου

Αθήνα
Μειώσεις σε 7.300 φαρμακευτικά σκευάσματα, καταγράφονται στο νέο δελτίο τιμών φαρμάκων που τίθεται σε ισχύ από τη Δευτέρα, 4 Μαρτίου, με το συνολικό όφελος για το κράτος και τους ασθενείς να φτάνει τα 250 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Μάριο Σαλμά.
Με το νέο δελτίο, μείωση 5% λαμβάνουν όλα τα φαρμακευτικά σκευάσματα τα οποία είχαν τιμή έως 10 ευρώ και μείωση 10% λαμβάνουν όλα τα φαρμακευτικά σκευάσματα τα οποία είχαν τιμή άνω των 10 ευρώ.
Αυξήσεις στις τιμές τους λαμβάνουν 150 φαρμακευτικά σκευάσματα, μετά από ενστάσεις των φαρμακευτικών εταιρειών για λάθη.
Οι συνέπειες στην ετήσια φαρμακευτική δαπάνη του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) θα είναι εξοικονόμηση 150 εκατ. ευρώ, στην ιδιωτική συμμετοχή των ασθενών, 50 εκατ. ευρώ και 35 εκατ. ευρώ όφελος για τα νοσοκομεία.
«Κατανοώντας τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που διέρχεται η ελληνική κοινωνία, προσπαθούμε να μειώσουμε το κόστος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των Ελλήνων ασφαλισμένων» δήλωσε ο κ. Σαλμάς.
«Θα δώσουμε φθηνότερο φάρμακο στους πολίτες κατά 5%, πράγμα το οποίο είναι πολύ σημαντικό για τις υπάρχουσες συνθήκες» δήλωσε.
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας εξήγησε ότι αυτή η πρωτοβουλία «δεν απορρέει από μνημονιακή υποχρέωση, αλλά από βούληση της πολιτικής ηγεσίας για να δώσουμε φθηνότερο φάρμακο στους πολίτες».

 

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Κοινωφελές
Περισσότερα

Συνέχιση Προνοιακού Επιδόματος Όταν Υπάρχει Απασχόληση σε Πρόγραμμα "3+1" ή σε Κοινωφελές

Στη διαδικτυακή κοινότητα “ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ” έχουν αναφερθεί περιπτώσεις ΑμεΑ που απασχολούνται με το πρόγραμμα απασχόλησης του ΟΑΕΔ “3+1” ή…
προνοιακά επιδόματα
Περισσότερα

Ξεκινά 1η Φεβρουαρίου η απογραφή για τα προνοιακά επιδόματα

Ξεκινά από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών η καταγραφή των προνομιακών επιδομάτων σε όλη τη χώρα. Οι πολίτες που δε θα συμμετέχουν στην απογραφή θα πάψουν να λαμβάνουν το προνομιακό επίδομα.

Με αναστολή εκτέλεσης συνταγών απειλούνται οι πάσχοντες από Διαβήτη τύπου 1
Περισσότερα

Με αναστολή εκτέλεσης συνταγών απειλούνται οι πάσχοντες από Διαβήτη τύπου 1

Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της αναστολής εκτέλεσης των συνταγών τους για αναλώσιμα αντλίας ινσουλίνης βρίσκονται περίπου 2.500 πάσχοντες…