Η περίπτωση της αντίστασης στην ινσουλίνη είναι ένας φανταστικός παράγοντας για τη ρύθμιση του ύπνου. Συγκεκριμένα, μια αυξανόμενη αντίσταση στην ινσουλίνη αντιστρατεύει την παραγωγή και τη δράση της ορμόνης του ύπνου , η οποία είναι η μελατονίνη.
Η μελατονίνη για να «δουλέψει» σωστά χρειάζεται την υποστήριξη του σωστού μεταβολισμού της κορτιζόλης, ο οποίος πάλι «καθοδηγείται» από την αντίσταση στην ινσουλίνη. Όλα αυτά μαζί έχουν σαν κύριο στόχο την απενεργοποίηση των διεγερτικών υποδοχέων μια συγκεκριμένης ουσίας, δηλαδή του λεγόμενου ασπαρτικού οξέος, που ρυθμίζει ουσιαστικά τον ύπνο.
Μια αυξημένη αντίσταση στην ινσουλίνη έχει σαν αποτέλεσμα τη διαταραχή της μελατονίνης και τον κακό ύπνο. Άρα λοιπόν στις περιπτώσεις που έχουμε να κάνουμε με χρόνιες διαταραχές του ύπνου ή άλλα προβλήματα τέτοιας φύσης, είναι υποχρεωτικό να κοιτάμε και τη γλυκόζη , όπως και την αντίσταση στην ινσουλίνη σε συνδυασμό με τη δράση της κορτιζόλης.
Πηγή: bioneurologics.gr
Σχετικά άρθρα
Group Διαβητικών Facebook: Έκκληση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
Αθήνα 20/03/2017 Από το Δεκέμβριο του 2016, πρώτα ο Σύλλογος Νέων Ελλήνων Διαβητικών και παράλληλα η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, στέλνουν…
5 λάθη στο πρωινό σας που πρέπει να αποφύγετε εάν έχετε διαβήτη
Δείτε πώς μπορείτε να διατηρήσετε τα σάκχαρα στο αίμα σας σε ένα υγιές εύρος — και να απολαύσετε και το πρωινό σας.
Διαβήτης και απώλεια βάρους: Πόσα κιλά μειώνουν κατά 90% τον κίνδυνο εκδήλωσης της νόσου
Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 είναι η δραστική απώλεια βάρους,…
Τα προειδοποιητικά σημάδια του διαβήτη
Επειδή ο διαβήτης τύπου 2 μπορεί να προκαλέσει πολλές επιπλοκές στην υγεία, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τα πρώιμα…