Η περίπτωση της αντίστασης στην ινσουλίνη είναι ένας φανταστικός παράγοντας για τη ρύθμιση του ύπνου. Συγκεκριμένα, μια αυξανόμενη αντίσταση στην ινσουλίνη αντιστρατεύει την παραγωγή και τη δράση της ορμόνης του ύπνου , η οποία είναι η μελατονίνη.
Η μελατονίνη για να «δουλέψει» σωστά χρειάζεται την υποστήριξη του σωστού μεταβολισμού της κορτιζόλης, ο οποίος πάλι «καθοδηγείται» από την αντίσταση στην ινσουλίνη. Όλα αυτά μαζί έχουν σαν κύριο στόχο την απενεργοποίηση των διεγερτικών υποδοχέων μια συγκεκριμένης ουσίας, δηλαδή του λεγόμενου ασπαρτικού οξέος, που ρυθμίζει ουσιαστικά τον ύπνο.
Μια αυξημένη αντίσταση στην ινσουλίνη έχει σαν αποτέλεσμα τη διαταραχή της μελατονίνης και τον κακό ύπνο. Άρα λοιπόν στις περιπτώσεις που έχουμε να κάνουμε με χρόνιες διαταραχές του ύπνου ή άλλα προβλήματα τέτοιας φύσης, είναι υποχρεωτικό να κοιτάμε και τη γλυκόζη , όπως και την αντίσταση στην ινσουλίνη σε συνδυασμό με τη δράση της κορτιζόλης.
Πηγή: bioneurologics.gr
Σχετικά άρθρα
Κακοσμία του στόματος, από ένδειξη για διαβήτη μέχρι ένα εφ’ όρου ζωής σύμπτωμα
Ποια είναι η σύνδεση μεταξύ της «ανάσας με άρωμα φρούτου» και του διαβήτη;
9 αποτελεσματικές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε για να αντιστρέψετε γρήγορα τον προδιαβήτη
Ποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής σας θα σας βοηθήσουν να αντιστρέψετε τον προδιαβήτη
Διαβήτης και Πάσχα: Τσουρέκι ή κουλουράκια – Τι να προτιμήσω – Διατροφική αξία
Το σπίτι μύρισε και το τραπέζι γέμισε με φρέσκο τσουρέκι και λαχταριστά κουλουράκια. Πόσα να φας, τι σου…
Ό,τι αγαπάς δεν το πονάς (μια καταπληκτική παλαιότερη ιστορία που αξίζει να διαβάσετε)
(ένα υπέροχο παλαιότερο κείμενο, ενός γονέα που αξίζει να διαβάσετε) Είναι στο παιδικό της δωμάτιο, κοιμάται. Εγώ ακόμα…