Μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου ΙΙ

diabetes_quotes-600
diabetes_quotes-600

Μερικές αλλαγές στις καθημερινές συνήθειες ως προς τη διατροφή και την άσκηση βελτιώνουν σημαντικά τις πιθανότητες απώλειας βάρους, με αποτέλεσμα το μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη τύπου 2, υποστηρίζουν οι επιστήμονες.
Κλινική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε στο Εδιμβούργο της Σκωτίας δείχνει ότι η βελτίωση της φυσικής κατάστασης και η ισορροπημένη διατροφή συμβάλλουν σημαντικά στην καλύτερη υγεία και την ευεξία του ατόμου.
Η μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου δεν πραγματοποιήθηκε σε νοσοκομείο αλλά στο περιβάλλον του σπιτιού και είναι η πρώτη βρετανική μελέτη με σημείο αναφοράς τους πληθυσμούς στη Νότια Ασία.
Οι συμμετέχοντες κατάφεραν να χάσουν βάρος και να μειώσουν το Δείκτη Μάζας Σώματος και τα αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι είχαν λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν διαβήτη.
Οι ερευνητές δήλωσαν ότι η εθνικότητα και το πολιτιστικό πλαίσιο παίζουν σημαντικό ρόλο στη στάση του ατόμου απέναντι στη διατροφή και την άσκηση. Μελέτες δείχνουν ότι οι πληθυσμοί της Νότιας Ασίας αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη τύπου 2.
Ωστόσο, οι μικρές αλλαγές στις καθημερινές συνήθειες μπορούν να αποδειχθούν σωτήριες για την απώλεια βάρους και τη μείωση του κινδύνου της ασθένειας, αναφέρει η σχετική μελέτη στο κορυφαίο επιστημονικό περιοδικό Lancet Diabetes and Endocrinology.





Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
λιντμπεργκ, συμβουλες, συνεντευξη
Περισσότερα

Συνέντευξη του Δρ Φαίδων Λίντμπεργκ στο 3ο Forum Υγείας, σχετικά με τον τρόπο ζωής μας και πολλά άλλα!

Ο Δρ Φαίδων Λίντμπεργκ, παθολόγος-διαβητολόγος, ειδικός σε θέματα διατροφής, μίλησε στην κάμερα του Body in Balance Greece κατά τη διάρκεια του 3ου…