Σολομός με γλάσο πορτοκαλιού-τζίντζερ

salmon ginger orange
salmon ginger orange

Ένα πιάτο πλούσιο σε ωμέγα-3, σελήνιο, βιταμίνη D, Β12, πρωτεΐνες και με υπέροχη γεύση!
Χρήσιμες Πληροφορίες
Μερίδες: 4
Θερμίδες: 310 / μερίδα
Υδατάνθρακες: 9g / μερίδα
Απαιτούμενος Χρόνος: 20′
Βαθμός δυσκολίας: 1/5
Κόστος: 4/5
Υλικά

  • 4 φιλέτα σολομού ( πλυμένα και καλά στεγνωμένα)
  • 1/4 φλιτζανιού χυμός λάιμ
  • 1/4 φλιτζανιού χυμός πορτοκαλιού
  • 1/4 φλιτζανιού μαρμελάδας πορτοκάλι (χωρίς ζάχαρη)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού φρεσκοτριμένου τζίντζερ, ή 1 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη μουστάρδα
  • Μία πρέζα αλάτι
  • Μία πρέζα κόκκινο πιπέρι
  • 2 κουταλιές του γλυκού βούτυρο

Εκτέλεση
1. Ρίξτε όλα τα υλικά ( λάιμ, χυμό πορτοκαλιού, μαρμελάδα πορτοκάλι, τζίντζερ, μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι), σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά και ανακατέψτε για μερικά δευτερόλεπτα, μέχρι να πάρουν μία βράση.
2. Χαμηλώστε την εστία και σιγοβράστε για 5 λεπτά συνολικά, έως το μείγμα σας να ‘’δέσει’’ και να μειωθεί η ποσότητα στο μισό. Αποσύρετε το τηγάνι από την εστία και ρίξτε μέσα το βούτυρο.
3. Όση ώρα ετοιμάζεται η σως τοποθετήστε τα φιλέτα σολομού στην θέση γκριλ του φούρνου σας και ψήστε τα σε δυνατή φωτιά, περίπου 5′ από κάθε πλευρά, (ανάλογα με το φούρνο σας).
4. Περιχύστε σώς πάνω από κάθε φιλέτο σολομού και σερβίρετε.
Πηγή: diabeteshealth

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα