Ένα γευστικό και απόλυτα υγιεινό ορεκτικό!
Η αγκινάρα είναι ένα από τα πιο θρεπτικά και υγιεινά λαχανικά. Περιέχει πλήθος θρεπτικών συστατικών και βιταμινών, ισχυρά αντιοξειδωτικά, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και λίγους υδατάνθρακες -κάτι που εμάς τους διαβητικούς ενδιαφέρει ιδιαίτερα.
Χρήσιμες πληροφορίες
Μερίδες: 4
Απαιτούμενος χρόνος: 150′
Βαθμός Δυσκολίας: 2/5
Κόστος: 2/5
Υλικά
- 16 αγκινάρες
- 4 ½ κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 1 1/2 κουταλιά σούπας χυμός λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδο (θα το λιώσουμε)
- 1 φύλλο δάφνης
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
1. Kαθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε να βράσουν. Όταν είναι έτοιμες αρχίζουμε να φτιάχνουμε τη σάλτσα.
2. Σε μια λεκάνη χτυπάμε 1 σκελίδα σκόρδο, 1 1/2 κουταλιά σούπας χυμός λεμονιού, 4 ½ κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
3. Προσθέτουμε τις αγκινάρες και 1 φύλλο δάφνης και ανακατεύουμε ελαφρά.
4. Σκεπάζουμε τη λεκάνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
5. Όταν τη βγάλουμε αφαιρούμε τη δάφνη από τις αγκινάρες και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
Το κρύο ορεκτικό μας είναι έτοιμο!
Πηγή: sidagi.gr