Παγωτό σοκολάτας χωρίς ζάχαρη και με ελάχιστους υδατάνθρακες!

παγωτό, σοκολάτα, διατροφή, γλυκουλι, glykouli, glykouligr

Μια υπέροχη συνταγή για παγωτό σοκολάτα, με ελάχιστους υδατάνθρακες και μηδέν ζάχαρη! Γιατί μπορεί να έχουμε το διαβήτη μας, αλλά δεν θα στερηθούμε τα καλοκαιρινά εδέσματα!

Διατροφικές πληροφορίες

Ανά μερίδα: 236 θερμίδες, 22g λίπος, 5g συνολικών υδατανθράκων, 5g πρωτεϊνών

Υλικά

  • 1 κούπα κοκκοποιημένο υποκατάστατο ζάχαρης
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 κούπα σκόνη κακάο
  • 1 κούπα γάλα αμυγδάλου
  • 1 1/2 κούπα βαριά κρέμα γάλακτος
  • Μια πρέζα αλάτι

Προετοιμασία

  1. Βάζουμε το υποκατάστατο ζάχαρης, τα αυγά, τη σκόνη κακάο και το γάλα αμυγδάλου σε ένα μπλέντερ και τα αλέθουμε μέχρι να είναι λείο. Έπειτα το χύνουμε σε ένα μπολ κατάλληλο για το φούρνο μικροκυμάτων και το ζεσταίνουμε για 1 λεπτό, μετά ανακατεύουμε και το τοποθετούμε για ακόμα 30 δευτερόλεπτα στα μικροκύματα. Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά τη διαδικασία για να γίνει παχύ το μείγμα. Αν δεν γίνει, το βάζουμε για άλλη μια φορά στα μικροκύματα για 30 δευτερόλεπτα και μετά ανακατεύουμε.
  2. Ανακατεύουμε με σύρμα το μείγμα και τη κρέμα γάλακτος μαζί μια πρέζα αλάτι. Το βάζουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ, εκτός αν είστε ανυπόμονοι (όπως εμείς) και μπορείτε να το βάλετε σε ένα ταψάκι στην κατάψυξη για περίπου 20 λεπτά μέχρι να κρυώσει.
  3. Στη συνέχεια το βάζετε σε μια παγωτομηχανή ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή.
  4. Προαιρετικά “συν” που μπορείτε να βάλετε την ώρα που ανακατεύετε το μείγμα: Κομμένη μάυρη σοκολάτα, ψημένα καρύδια και άλλα πολλά που μπορεί να έχετε στην κουζίνα σας.

Στη συνέχεια σερβίρετε με λίγη σκόνη κακάο από πάνω για το σερβίρισμα και απολαμβάνετε αυτό το υπέροχο παγωτό!
 
 

Πηγή: ibreatheimhungry.com
Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα