Παρουσίαση βιβλίου «Stop στην παιδική παχυσαρκία» @ IANOS, 16/10/2014

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, οι εκδόσεις medNutrition wellness και ο ΙΑΝΟS προσεγγίζουν τη σύγχρονη «απειλή» της παιδικής παχυσαρκίας, με την παρουσίαση του βιβλίου Stop στην Παιδική Παχυσαρκία.
«Stop στην παιδική παχυσαρκία»
«Stop στην παιδική παχυσαρκία»
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, οι εκδόσεις medNutrition wellness και ο ΙΑΝΟS προσεγγίζουν τη σύγχρονη «απειλή» της παιδικής παχυσαρκίας, με την παρουσίαση του βιβλίου Stop στην Παιδική Παχυσαρκία: Η γενιά του X-Large, των κλινικών διαιτολόγων, διατροφολόγων Αλεξάνδρας Κουμπίτσκι και Χριστίνας Φοντόρ, αλλά και της παιδιάτρου Αρετής Θεοχαρούδη-Σιγανού, που είχε την επιμέλεια της έκδοσης.
Την συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Νεκταρία Καρακώστα.
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ IANOS, Σταδίου 24, Αθήνα ώρα: 18:00
Σήμερα, ένας στους πέντε προ-εφήβους είναι υπέρβαρος ή παχύσαρκος. Τι επιπτώσεις έχει αυτό και τι θα προκαλέσει στο μέλλον; Όπως υπόσχεται και ο τίτλος του βιβλίου, στόχος των συγγραφέων είναι να βάλουν ένα τέρμα στο φαινόμενο της παιδικής παχυσαρκίας. Ως εκ τούτου, βοηθούν τους γονείς αφενός να αναγνωρίσουν το πρόβλημα –αν υπάρχει– και αφετέρου να το αντιμετωπίσουν.
Λίγα λόγια για το βιβλίο 
Είναι το παιδί μου παχύσαρκο; Μήπως φταίνε τα γονίδιά του; Παίζει ρόλο το σχολείο και οι φίλοι στο βάρος του παιδιού; Ή μήπως φταίνε οι δικές μου συνήθειες; Τι συνέπειες μπορεί να έχει το υπερβάλλον βάρος του παιδιού στην υγεία του και τι κινδύνους διατρέχει στο μέλλον λόγω της παχυσαρκίας; Πότε πρέπει να πάει το παιδί στον διαιτολόγο; Πρέπει να ακολουθήσει δίαιτα ή διατροφή; Πρέπει να κόψει τελείως τα γλυκά; Οι παραπάνω είναι μερικές μόνο από τις πολλές ερωτήσεις που απαντώνται στις σελίδες του βιβλίου.
Το βιβλίο Stop στην Παιδική Παχυσαρκία: Η γενιά του X-Large, απαντά με επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο, σε όλα τα καθημερινά ερωτήματα των γονέων. Ωστόσο, δεν περιορίζεται στο να παρουσιάσει τις αιτίες και τις συνέπειες της παιδικής παχυσαρκίας. Γραμμένο με απλό και κατανοητό τρόπο, με τη μορφή χρήσιμων ερωταπαντήσεων, το βιβλίο παρέχει και χρήσιμες συστάσεις για την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος
Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα