Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη: Τελετή λήξης «Πες μου μια γλυκιά ιστορία»!

Η μεγάλη βραδιά της απονομής έφτασε! Με δώρα, πλούσιο μπουφέ, διακεκριμένους επιστήμονες, αλλά και τη Ραλλία Χρηστίδου και το Στάθη Δρογώση, ελάτε να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη!
Τελετή λήξης «Πες μου μια γλυκιά ιστορία»
Τελετή λήξης «Πες μου μια γλυκιά ιστορία»
Το Glykouli.gr και ο Σύλλογος Νέων Ελλήνων Διαβητικών (ΣΥ.Ν.Ε.Δ.), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, διοργανώνουν εκδήλωση στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, Σταδίου 24, Αθήνα, την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου, ώρα 19:00 μμ.–23.00 μμ., με ελεύθερη είσοδο, με τη συμμετοχή του Στάθη Δρογώση και της Ραλλίας Χρηστίδου.
Η εκδήλωση αυτή  αποτελεί την τελετή λήξης του online διαγωνισμού συγγραφής, «Πες μου μια γλυκιά ιστορία» (30 Σεπτεμβρίου –  03 Νοεμβρίου 2014). Σκοπός της ενέργειας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου πληθυσμού πάνω στο σακχαρώδη διαβήτη, αλλά και η δημιουργία ενός χώρου έκφρασης των ανθρώπων με διαβήτη, μέσα από τις «γλυκιές ιστορίες» μας!
Στη μεγάλη βραδιά της απονομής θα διαβάσουμε ορισμένες ιστορίες, μεταξύ των οποίων και τις τρεις δημοφιλέστερες, όπως ψηφίστηκαν από το κοινό, και θα βραβεύσουμε τους νικητές και όχι μόνο! Θα ακολουθήσει συζήτηση με διακεκριμένους επιστήμονες από το χώρο του Διαβήτη και της τέχνης, ζωντανή μουσική, και παράλληλα θα υπάρχει χορταστικό μπουφέ και ποτό για όλους.
Αναλυτικά, η συζήτησή μας θα πλαισιωθεί από τον Δρ. Χάρη Βασιλόπουλο, Ενδοκρινολόγο, Διευθυντή Τμήματος Ενδοκρινολογίας – Διαβήτη & Μεταβολισμού, Υπεύθυνο Διαβητολογικού Κέντρου, ΓΝΑ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ – ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ –ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ, την Δρ. Ελίνα Γκίκα, Διδάκτωρ Ψυχολογίας, Κλινική Ψυχολόγο – Ψυχοθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια Διαβήτη, Νοσοκοµείο «ΜΗΤΕΡΑ» και τον κ. Σάντι Νικολαρέα, ζωγράφο, συγγραφέα και Πρόεδρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Κέντρου και Πολιτισμού.
Το μπουφέ μας, ακολουθώντας τη φιλοσοφία του Glykouli.gr για έναν υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής, θα είναι φτιαγμένο αποκλειστικά με βιολογικά προϊόντα, φαγητά με αλεύρι δίκοκκου σιταριού και επιδόρπια με γλυκαντικές ουσίες από στέβια και αγαύη.
Τη βραδιά θα πλαισιώσουν με αγάπη εκλεκτοί καλλιτέχνες, στηρίζοντας τις προσπάθειες μας για το Διαβήτη: η Ραλλία Χρηστίδου και ο Στάθης Δρογώσης θα στολίσουν με τις όμορφες φωνές τους την εκδήλωσή μας.
Τέλος, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, για τους «μικρούς» μας φίλους, θα βρίσκεται εκεί η ομάδα της «ΤΡΟΦΟΥΠΟΛΗΣ», με διαδραστικά παιχνίδια και γνώσεις για τη σημασία της υγιεινής διατροφής (παιδικό τμήμα 19:00-20:00 μμ).
Ελπίζουμε, μέσα από αυτές τις «γλυκές ιστορίες», να σας βρούμε όλους στο πλευρό μας, στην καθημερινή μας προσπάθεια, στο σχολείο, την εργασία, το κοινωνικό και φιλικό μας περιβάλλον. Σας περιμένουμε για να γνωριστούμε, να διασκεδάσουμε και να ανταλλάξουμε εμπειρίες, σε μια υπέροχη βραδιά αλληλεγγύης και ορατότητας, και μια σπουδαία αφορμή ευαισθητοποίησης για το «Σακχαρώδη Διαβήτη».
Θα σας δούμε όλους εκεί !
* Για τη δημιουργία του μπουφέ μας, ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τη χορηγία τους την εταιρεία «Ζωγράφος», τη ΒιοΥγεία Ε.Π.Ε., τη Rho Foods, το biobox.gr, το ζαχαροπλαστείο “Φύσις”, την Αθηναϊκή Ζυθοποιία και την ΕΨΑ Α.Ε.
850X315_ABBOTT_TIMELINE_NEW

Λίγα λόγια για το διαβήτη που ίσως δε γνωρίζετε:
Γνωρίζετε τι πρέπει να κάνει ένας ινσουλινοεξαρτώμενος ασθενής στην καθημερινότητα του, π.χ. πριν φάει έστω και ένα μικρό γεύμα; 
1. Πρέπει να πλύνει τα χέρια του για να τρυπήσει το δάκτυλο του και να δει την τιμή σακχάρου στο αίμα του.
2. Ανάλογα  με  την τιμή σακχάρου στο αίμα, πρέπει να κάνει μια διορθωτική δόση ινσουλίνης, αφού πρώτα αλλάξει βελονάκι και βεβαιωθεί ότι η πένα ινσουλίνης λειτουργεί.
3. Να υπολογίσει με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια τα γραμμάρια υδατανθράκων που πρόκειται να καταναλώσει στο γεύμα του. (δύσκολη διαδικασία!)
4. Να ξεχωρίσει πόσοι από αυτούς είναι γρήγοροι και πόσοι είναι αργοί υδατάνθρακες, καθώς και τα λιπαρά.
5. Έτσι θα πρέπει να αποφασίσει τη δόση της ινσουλίνης που πρέπει να κάνει πριν από κάθε γεύμα (διορθωτική δόση για την τιμή του σακχάρου και σωστή δόση για αυτό που πρόκειται να φάει).
6. Τώρα, επιτέλους, μπορεί να αρχίσει να τρώει το γεύμα του.
Αυτοί είναι μόνο κάποιοι από τους υπολογισμούς που επιβάλλεται να κάνει ένας άνθρωπος με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 σε καθημερινή βάση, καθώς και κάποιοι μόνο από τους παράγοντες που πρέπει να λάβει υπόψη του, πριν αρχίσει να τρώει, πριν κοιμηθεί, πριν τη δουλειά, πριν βγει για διασκέδαση, πριν πάει γυμναστήριο, πριν πάει εκδρομή, πριν κάνει έρωτα και αμέσως μόλις ξυπνήσει!
Γνωρίζετε ότι το περιβάλλον και η ψυχολογία του διαβητικού παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο για τη σωστή ρύθμιση του σακχάρου;
Όταν το περιβάλλον του διαβητικού (οικογένεια, συγγενείς, φίλοι, δάσκαλοι, καθηγητές και συνάδελφοι) είναι υποστηρικτικό, ανεκτικό, με κατανόηση -και όχι αδιάφορο και ανταγωνιστικό- τότε αποκτά την ίδια αξία με οποιαδήποτε θεραπευτική αγωγή για τη σωστή ρύθμιση του σακχάρου.
Με την υποστήριξη της Abbott Diabetes Care & ΧΑΡΑΖΩ.
logotypa-abbott-glykouli.jpg logo glykouli   logo syned
Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Περισσότερα

Η ΠΕΑΝΔ στο πλαίσιο της καμπάνιας «Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΜΑΣ» δημιουργεί το πρώτο συλλεκτικό κόσμημα – Μια καραμέλα

Η Πανελλήνια Ένωση Αγώνα Κατά Του Νεανικού Διαβήτη μαζί με την Ελένη Τσολάκη, βάζουν στόχο να ομορφύνουν τον κόσμο των παιδιών με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1
Ευ Δια…Τροφήν
Περισσότερα

«Ευ Δια…Τροφήν»: Οκτώ οδηγοί έρχονται να αλλάξουν τη διατροφή των Ελλήνων

Τη βελτίωση της διατροφής όλων των Ελλήνων φιλοδοξούν να πετύχουν οι νέοι Εθνικοί Διατροφικοί Οδηγοί που δημιούργησε το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis.

παράταση για υποβολή μηχανογραφικού
Περισσότερα

Παράταση μέχρι την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου για την υποβολή Μηχανογραφικού από τους υποψήφιους που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται παράταση της προθεσμίας υποβολής ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου υποψηφίων που πάσχουν από…