Εβδομάδα Φαρμακοεπαγρύπνησης από τον ΕΟΦ

Εβδομάδα Φαρμακοεπαγρύπνησης από τον ΕΟΦ: «Βοηθήστε να κάνουμε τα εμβόλια πιο καλύτερα για όλου αναφέροντας πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες»
Εβδομάδα Φαρμακοεπαγρύπνησης από τον ΕΟΦ: «Βοηθήστε να κάνουμε τα εμβόλια πιο καλύτερα για όλου αναφέροντας πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες»

«Βοηθήστε να κάνουμε τα εμβόλια καλύτερα για όλους αναφέροντας πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες»

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων εγκαινιάζει μια εβδομαδιαία εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προωθήσει τη σημασία της αναφοράς Πιθανολογούμενων Ανεπιθύμητων Ενεργειών μετά τον εμβολιασμό μέσω του Εθνικού Συστήματος Αναφοράς (Κίτρινη Κάρτα).
Η έκτη ετήσια καμπάνια #MedSafetyWeek πραγματοποιείται από 1 έως 7 Νοεμβρίου 2021 στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (YouTube, Τwitter) και θα επικεντρωθεί στα εμβόλια.
Αρμόδιες Αρχές Φαρμάκων από 64 χώρες ενθαρρύνουν τους επαγγελματίες υγείας, το προσωπικό των Εθνικών Προγραμμάτων Εμβολιασμού, καθώς και τους ασθενείς, τους φροντιστές και τις οικογένειές τους, να αναφέρουν προβλήματα που αντιμετωπίζουν από τα εμβόλια, συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων για την COVID-19.
Τα εμβόλια είναι ο καλύτερος τρόπος για την προστασία των ατόμων από μολυσματικές ασθένειες και έχουν ήδη σώσει εκατομμύρια ζωές. Όπως όλα τα φάρμακα, μπορεί να εμφανίσουν ανεπιθύμητες ενέργειες. Η αναφορά πιθανολογούμενων ανεπιθύμητων ενεργειών μέσω του Εθνικού Συστήματος Αναφοράς (Κίτρινη Κάρτα) βοηθά στην αναγνώριση νέων ανεπιθύμητων ενεργειών καθώς και στην απόκτηση περισσότερων πληροφοριών για ήδη γνωστές αντιδράσεις.
Κάθε αναφορά μετράει, επομένως η συμβουλή προς όλους είναι να μην καθυστερούν την αναφορά και να μην περιμένουν κάποιος άλλος να αναφέρει τις δικές τους υποψίες. Οι επαγγελματίες υγείας που χορηγούν εμβόλια ενθαρρύνονται ιδιαίτερα να συζητούν τις ανεπιθύμητες ενέργειες με τους ασθενείς και να επαγρυπνούν για νέες ή σπάνιες πιθανολογούμενες ανεπιθύμητες ενέργειες που σχετίζονται με τα εμβόλια.
Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων επισημαίνει:
«Αυτή η εκστρατεία έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή που εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19, αλλά ισχύει και για όλα τα υπόλοιπα εμβόλια.
Η αναφορά πιθανολογούμενων ανεπιθύμητων ενεργειών μέσω του Εθνικού Συστήματος Αναφοράς (Κίτρινη Κάρτα) αποτελεί σπουδαίο εργαλείο για την παρακολούθηση της ασφαλούς χρήσης όλων των εμβολίων από τον ΕΟΦ καθώς και τη λήψη μέτρων προστασίας της δημοσίας υγείας μέσω αποτελεσματικών ρυθμίσεων.
Με τη συνεργασία όλων και την ανταλλαγή πληροφοριών, μπορούμε να κάνουμε τα εμβόλια καλύτερα για όλους».

Total
48
Shares
Σχετικά άρθρα
Περισσότερα

Ένταξη της νέας τεχνολογίας μετρήσεων, με χρήση αισθητήρα (scaner), των τιμών του σακχάρου, στον Κανονισμό παροχών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΑΒΗΤΙΚΩΝ (ΣΥ.Ν.Ε.Δ) ΑΘΗΝΑ 10/3/2017 Αριθ.πρωτ. 163 Προς Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ Κον Σ. Μπερσίμη ΘΕΜΑ : Ένταξη…