Calzone με κοτόπουλο και σπανάκι

calzone1
calzone1

Χρήσιμες πληροφορίες
Μερίδες: 6
Θερμίδες: 377/ μερίδα
Υδατάνθρακες: 40g/ μερίδα
Χοληστερόλη: 56 mg/ μερίδα
Πρωτεΐνη: 34 g/ μερίδα
Νάτριο: 625 mg/ μερίδα
Ινες: 4 g/ μερίδα
Ασβέστιο: 172 mg/ μερίδα
Κάλιο: 449 mg/ μερίδα
Συνολικά λιπαρά: 9 g/ μερίδα
Κορεσμένα λιπαρά: 3 g/ μερίδα
Ακόρεστο λίπος: 2 g/ μερίδα
Απαιτούμενος χρόνος: 90′
Βαθμός Δυσκολίας: 3/5
Κόστος: 2/5
Υλικά

  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κιλ. στήθος κοτόπουλο χωρίς κόκαλα και πέτσα
  • 1 πακέτο (250 γραμ) κατεψυγμένο και κομμένο σπανάκι, ξεπαγωμένο και στραγγισμένο
  • 250 γρ. ημιαποβουτυρωμένο τυρί ricotta
  • 1 κ.γ. λιωμένο σκόρδο
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 4 κ.γ. παρμεζάνα
  • 2 ασπράδια αυγού, χωριστά
  • 1 κατεψυγμένη φρατζόλα από αλεύρι ολικής αλέσεως ξεπαγωμένη αλλά όχι φουσκωμένη

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Αλείψτε ελαφρά το αντικολλητικό χαρτί με λίγο λάδι.
3. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια-προς-ψηλή φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο και σοτάρετε, γυρνώντας το περιστασιακά, μέχρι να ροδίσει, περίπου 10 με 12 λεπτά.
4. Αφήστε το να κρυώσει. Όταν κρυώσει αρκετά για να μπορείτε να το αγγίξετε, κόψτε τα στήθη σε κύβους. Αφήστε το στην άκρη.
5. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το σπανάκι, την ρικότα, το σκόρδο, τον μαϊντανό, την παρμεζάνα και το ασπράδι από το ένα αυγό. Αφήστε το μείγμα στην άκρη.
6. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά με ένα σύρμα ή με το πιρούνι το άλλο ασπράδι.
7. Κόψτε το ζυμάρι σε 6 ίσα κομμάτια. Σε μια αλευρωμένη επι­φάνεια, πιέστε το κάθε κομμάτι ώστε να βγει ένας κύκλος. Με έναν πλάστη, ανοίξτε το κάθε κομμάτι της ζύμης σε οβάλ 15×20 εκατοστών.
8. Αλείψτε το χτυπημένο ασπράδι στις άκρες των ανοιγμένων ζυμαριών. Μοιράστε τους κύβους από το κοτόπουλο στα κομμάτια της ζύμης. Μοιράστε με τον ίδιο τρόπο και το μείγμα με το σπανάκι. Διπλώστε τα ζυμάρια πάνω από την γέμιση, πιέστε τις άκρες να ενωθούν. Κατσαρώστε τις άκρες με ένα πηρούνι και βάλτε τα στο αντικολλητικό χαρτί.
9. Ψήστε μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά, περίπου 15 με 20 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως!
Tip: Αυτό το calzone είναι γεμιστό με στήθος κοτόπουλο χωρίς πέτσα και κόκαλα και το οποίο ελαχιστοποιεί τα λιπαρά και το νάτριο.
Αν είστε χορτοφάγος, σωτάρετε μισό κιλό μανιτάρια κομμένα σε φέτες και 1/3 του φλυτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε ένα κ.γ. ελαιόλαδο και αντικαταστήστε το κοτόπουλο.

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα