Σπαγγέτι με κοτόπουλο & μπρόκολο που αποδίδει 42 γραμμάρια πρωτεΐνης

Μια υγιεινή συνταγή που θα σας χορτάσει απολαυστικά

Μια παχιά, κρεμώδης σάλτσα ζυμαρικών επικαλύπτει τα μακαρόνια σε αυτό το εύκολο δείπνο. Το τυρί κότατζ είναι το μυστικό συστατικό εδώ – αναμειγνύεται όμορφα στη σάλτσα, προσθέτοντας μια ώθηση πρωτεΐνης μαζί με το κοτόπουλο. Αν θέλετε να κάνετε αυτό το πιάτο φιλικό για χορτοφάγους, αντικαταστήστε το κοτόπουλο με λευκά φασόλια ή ρεβίθια.

Ενεργός χρόνος:

30 λεπτά

Συνολικός χρόνος:

40 λεπτά

Μερίδες:

4

Συστατικά

250 gr σπαγγέτι ολικής αλέσεως

3/4 φλιτζάνι σάλτσα μαρινάρα με χαμηλό νάτριο

1/2 φλιτζάνι τυρί κότατζ με μειωμένα λιπαρά

1/4 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες λιαστές στραγγισμένες, συσκευασμένες σε λάδι

1/4 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού, συν περισσότερα για γαρνίρισμα

3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας χωρίς αλάτι

1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη

2 κουταλάκια του γλυκού μείγμα ρίγανης-δυόσμου-βασιλικού-θυμάρι, χωρισμένο

3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, χωρισμένο

3/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κόκκινη πιπεριά, χωρισμένη

2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

1 μικρό ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες (περίπου 1 1/2 φλιτζάνι)

3 φλιτζάνια μπουκετάκια μπρόκολου

2 φλιτζάνια ντοματίνια, κομμένα στη μέση

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσάμικο

3 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου

Εκτέλεση

Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει σε δυνατή φωτιά. Μαγειρέψτε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζετε, κρατώντας 1 φλιτζάνι από το νερό μαγειρέματος.

Εν τω μεταξύ, συνδυάστε τη μαρινάρα, το τυρί κότατζ, τις λιαστές ντομάτες, τον βασιλικό, την παρμεζάνα, τον πελτέ ντομάτας, το σκόρδο, 1 κουταλάκι των αποξηραμένων μυρωδικών, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι στο μπλέντερ. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί, περίπου 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε 3/4 φλιτζάνι από το δεσμευμένο νερό μαγειρέματος. επεξεργαστείτε μέχρι να γίνει πολύ λείο και κρεμώδες, για 1 έως 2 λεπτά, προσθέτοντας το υπόλοιπο 1/4 φλιτζάνι νερό μαγειρέματος όπως χρειάζεται για να επιτύχετε την επιθυμητή συνοχή.

Ζεσταίνετε λάδι σε μεγάλο σκεύος σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 8 λεπτά. Προσθέστε το μπρόκολο, τις ντομάτες, το πιπέρι και το υπόλοιπο 1 κουταλάκι των μυρωδικών, 1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι οι ντομάτες να αρχίσουν να διαλύονται και το μπρόκολο να γίνει τρυφερό-τραγανό, για 5 με 6 λεπτά. Προσθέστε βαλσάμικο ξύδι και συνεχίστε ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν, περίπου 15 δευτερόλεπτα.

Προσθέστε το κοτόπουλο, τα στραγγισμένα μακαρόνια και το μείγμα της μαρινάρας. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ζεσταθεί, για 2 με 3 λεπτά. Γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού, αν θέλετε.

Διατροφικές πληροφορίες

Μέγεθος μερίδας: περίπου 1 3/4 φλιτζάνι

Θερμίδες 528, Λιπαρά 16g, Κορεσμένα Λιπαρά 3g, Χοληστερόλη 79mg, Υδατάνθρακες 59g, Συνολικά Σάκχαρα 9g, Προστιθέμενα Σάκχαρα 0g, Πρωτεΐνες 42g, Φυτικές Ίνες 9g, Νάτριο 745mg, Κάλιο 1,114mg

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα