Ένα αυτοκόλλητο που υπόσχεται να σταματήσουμε τα τρυπήματα!

αυτοκόλλητο για μέτρηση
αυτοκόλλητο για μέτρηση

Μια απίθανη εφεύρεση από δύο νανομηχανικούς στο πανεπιστήμιο του San Diego, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Analytical Chemistry, δίνει στους διαβητικούς ασθενείς τη δυνατότητα να σταματήσουν τα καθημερινά τρυπήματα στο χέρι τους για να τσεκάρουν το επίπεδο της γλυκόζης στο αίμα.
Σύμφωνα με τους εφευρέτες οι διαβητικοί μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν ένα μικρό αυτοκόλλητο ειδικά σχεδιασμένο να αποσπά και να μετρά το επίπεδο του ζαχάρου στο αίμα. Είναι ευέλικτο, εύκολο στην εφαρμογή και διακριτικό και σίγουρα ένα πολλά υποσχόμενο βήμα για μη παρεμβατικές μεθόδους ελέγχου του διαβήτη, μια ασθένεια που επηρεάζει 29,1 εκατομμύρια ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου της Ασθένειας.
Όπως αναφέρει το περιοδικό χρειάζεται ακόμα πολύ δουλειά προκειμένου η συσκευή αυτή να μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Το σημαντικό ωστόσο είναι, ότι  οι δύο ερευνητές προσπαθούν να βρουν με ποιο τρόπο ο χρήστης του αυτοκόλλητου τατουάζ θα μπορεί να βλέπει τα αποτελέσματα απευθείας σε κάποια συσκευή ή ακόμα και να στέλνονται στον θεράποντα ιατρό του, μέσω Bluetooth.
Πηγή: naftemporiki.gr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα