Δίπλα στους συμπολίτες μας με σακχαρώδη διαβήτη βρίσκεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε στο γραφείο του, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας «Ζωή Γλυκιά».
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και συζητήθηκαν θέματα κοινωνικής πολιτικής, όπως η συνεργασία για την πρόληψη του Σακχαρώδη Διαβήτη, η συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Περιφέρειας, καθώς και η διοργάνωση δράσεων στην Αχαΐα (επισκέψεις σε σχολεία, φορείς κ.α.) με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας.
Μεταξύ άλλων, ο Αντώνης Χαροκοπος δεσμεύτηκε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα βρίσκεται στο πλευρό του Συλλόγου, ενώ τόνισε την αναγκαιότητα στήριξης της Πολιτείας με σκοπό την ενημέρωση του παιδιού, της οικογένειας και του πολίτη για την πρόληψη και αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη.
Πηγή: pde.gov.gr
Σχετικά άρθρα
Γνωρίζατε ότι το έντερο μπορεί να ρυθμίζει το σάκχαρό μας;
Νέα επιστημονικά στοιχεία έρχονται να δώσουν καινούρια δεδομένα στο θέμα του υψηλού σακχάρου και του διαβήτη τύπου ΙΙ.…
«Ενημέρωση» μέσω τηλεοπτικής εκπομπής για το διαβήτη τύπου 1 στα παιδιά!
Στο GlykouliGr λάβαμε την παρακάτω επιστολή, την οποία και μας ζήτησαν να δημοσιεύσουμε. Θεωρούμε πως το σχόλιο είναι…
Διαβήτης τύπου 1: Καλύτερη θεραπεία με «τεχνητό πάγκρεας» έδειξε έρευνα με ελληνικό χρώμα!
Η χρήση του τεχνητού παγκρέατος βοηθά στον καλύτερο έλεγχο του σακχάρου του αίματος στους ανθρώπους με διαβήτη τύπου…
Google κατά του διαβήτη
Το τμήμα LIFE SCIENCES της GOOGLE έχει την πρώτη της αποστολή: να αναπτύξει νέους τρόπους και μεθόδους για να αντιμετωπιστεί ο διαβήτης.