Η Sanofi εγκαινιάζει εισπνεόμενη ινσουλίνη για τους διαβητικούς!

sanofi-afrezza-1200
sanofi-afrezza-1200

Αυτές τις ημέρες, η Sanofi εγκαινίασε ένα σκεύασμα εισπνεόμενης ινσουλίνης στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε μια προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητα ζωής των ασθενών με διαβήτη, αλλά και ώθησης των πωλήσεων των φαρμάκων κατά του διαβήτη που αναπτύσσει η εταιρεία.
Πρόκειται για τη μόνη εισπνεόμενη ινσουλίνη στην αγορά των ΗΠΑ, όπου η Sanofi ανταγωνίζεται με την Eli Lilly και τη Novo Nordisk στις πωλήσεις των παραδοσιακών ενέσιμων ινσουλινών.
Η εισπνεόμενη ινσουλίνη υπόσχεται ταχύτερη δράση και είναι πολύ πιο βολική από την ενέσιμη. Ωστόσο, ένα εισπνεόμενο προϊόν έχει αποτύχει στο παρελθόν και υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους που συνδέονται με την εισπνοή της ινσουλίνης σε σκόνη.
Το σκεύασμα περιλαμβάνει μία συσκευή εισπνοής μικρού μεγέθους και στοχεύει στον έλεγχο του επιπέδου σακχάρου στο αίμα τόσο του διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2. Είναι αρκετά ακριβότερο από αντίστοιχο ενέσιμο φάρμακο της Sanofi.
Παρόμοιας λογικής σκέυασμα της Pfizer, που είχε εγκριθεί το 2006 με πολλές προσδοκίες για πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο σε πωλήσεις, τελικά αποσύρθηκε, λόγω της ογκώδους συσκευής εισπνοής που δυσχέραινε τους ασθενείς και προκαλούσε ανησυχία και την ανάγκη για περιοδικό έλεγχο της λειτουργίας των πνευμόνων.
afreeza-inhaler
Η νέα εισπνεόμενη ινσουλίνη δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε ασθενείς με άσθμα. Επίσης, δεν συνιστάται για καπνιστές ή πρόσφατους πρώην καπνιστές.
Αναλυτές του κλάδου έχουν δηλώσει ότι αναμένουν το σκεύσμα εισπνεόμενης ινσουλίνης να αποφέρει μέτριες πωλήσεις, περίπου 182 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο μέχρι το 2019, με δεδομένους τους περιορισμούς στη χρήση.
Η κακή εμπορική απόδοση των φαρμάκων κατά του διαβήτη για το 2014 ήταν ένας από τους λόγους που η Sanofi απέλυσε το διευθύνοντα σύμβουλο Chris Viehbacher, τον Οκτώβριο.
Να σημειώσουμε εδώ πως η συσκευή για την ώρα δεν έχει έρθει στα ελληνικά φαρμακεία.
Πηγή: sofokleousin.gr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα