Το mednutrition.gr δημοσίευσε το παρακάτω γραφικό, σε σχέση με την παχυσαρκία και το μέγεθος της μερίδας, που αναδημοσιεύουμε κι εμείς!
Το μέγεθος της μερίδας έχει αυξηθεί δραματικά τις τελευταίες δεκαετίες, οδηγώντας σε αύξηση των προσλαμβανόμενων θερμίδων.
Από το 1970 έως σήμερα, το μέγεθος της μερίδας έχει διπλασιαστεί, ενώ σε πολλές περιπτώσεις έχει -ακόμη και- πενταπλασιαστεί!
Η αύξηση αυτή οδήγησε, σχεδόν νομοτελειακά, στη σύγχρονη «επιδημία» της παχυσαρκίας.
Πηγή: mednutrition.gr
Σχετικά άρθρα
Χαρούπι: ένας παραμελημένος καρπός
Η σκόνη που προέρχεται από το αλεσμένο σάρκωμα του χαρουπιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα προϊόντα. Ανάμεσα στις διάφορες συνταγές, υπάρχουν αυτές για κέικ με χαρουπάλευρο σε συνδυασμό με άλευρο ολικής άλεσης ή αυτή για muffin με χαρούπι σε συνδυασμό με μέλι και πορτοκάλι χωρίς καμία άλλη επιπλέον γλυκαντική ουσία.
Πως επηρεάζει το αλκοόλ τον οργανισμό
Είναι γεγονός ότι η λογική κατανάλωση αλκοόλ μας χαλαρώνει, βελτιώνει την ψυχική διάθεση, βοηθάει τις κοινωνικές μας επαφές και σε τελική ανάλυση προστατεύει την καρδιά μας. Προσοχή ομως ο όρος-κλειδί εδώ είναι η «λογική κατανάλωση αλκοόλ».
Τα ποτά με ζάχαρη συνδέονται με τον κίνδυνο καρκίνου του ήπατος σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες σύμφωνα με νέα μελέτη
Η μεγαλύτερη κατανάλωση ποτών με ζάχαρη συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του ήπατος στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση
Εφτά τροφές που μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε την αρτηριακή πίεση
Πολύτιμοι σύμμαχοι υγείας στο πιάτο μας