Το mednutrition.gr δημοσίευσε το παρακάτω γραφικό, σε σχέση με την παχυσαρκία και το μέγεθος της μερίδας, που αναδημοσιεύουμε κι εμείς!
Το μέγεθος της μερίδας έχει αυξηθεί δραματικά τις τελευταίες δεκαετίες, οδηγώντας σε αύξηση των προσλαμβανόμενων θερμίδων.
Από το 1970 έως σήμερα, το μέγεθος της μερίδας έχει διπλασιαστεί, ενώ σε πολλές περιπτώσεις έχει -ακόμη και- πενταπλασιαστεί!
Η αύξηση αυτή οδήγησε, σχεδόν νομοτελειακά, στη σύγχρονη «επιδημία» της παχυσαρκίας.
Πηγή: mednutrition.gr
Σχετικά άρθρα
Χοληστερόλη διατροφή και διαβήτης
Είναι βαθιά ριζωμένη και όχι μόνο στο λαό αλλά και σε αρκετά μέλη της ιατρικής κοινότητας η αντίληψη…
Φρουί Ζελέ: τόσοι τρόποι για να απολαύσεις το πιο ελαφρύ γλύκισμα!
Υπάρχει γλύκισμα με μόνο 10 θερμίδες ανά μερίδα που είναι πεντανόστιμο και υγιεινό?
Αντίσταση στην ινσουλίνη και διατροφή
Η Βιβή Κατσαρού εξηγεί τι συμβαίνει κατά την αντίσταση του οργανισμού στην ινσουλίνη, και περιγράφει συνοπτικά τα συμπτώματα, καθώς και τη θεραπεία και την ενδεδειγμένη διατροφή.
Πως μετράμε πόσους υδατάνθρακες περιέχει το φαγητό που μαγειρεύουμε
Το πρώτο βήμα για να υπολογίσει κανείς πόσους υδατάνθρακες περιέχει το φαγητό που ετοιμάζει είναι να προσθέσει τους…