Το Ίδρυμα Παύλου & Αλεξάνδρας Κανελλόπουλου στηρίζει τα παιδιά με ΣΔ

xamogelo_paidiou-600
xamogelo_paidiou-600

Αναδημοσιεύουμε το σχετικό Δελτίο Τύπου του “Χαμόγελου του Παιδιού”.

 
Το 2014 το Ίδρυμα Παύλου & Αλεξάνδρας Κανελλόπουλου προέβη σε σημαντική δωρεά με την οποία κάλυψε μέρος των αναγκών των παιδιών με σακχαρώδη διαβήτη που στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» βρίσκεται κοντά στα παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη στηρίζοντας 10 οικογένειες που επιπλέον αντιμετωπίζουν και οικονομικές δυσκολίες. Ο οργανισμός παρέχει την απαραίτητη ινσουλινοθεραπεία και τα αναλώσιμα που απαιτούνται για τη διατήρηση της υγείας των παιδιών αυτών με κόστος συνολικά 24.577 ευρώ ετησίως (2.048 ευρώ/μήνα) την τρέχουσα περίοδο. Να σημειωθεί ότι το ποσοστό των οικογενειών που έχει κάνει αίτημα για στήριξη έχει διπλασιαστεί τον τελευταίο 1,5 χρόνο και συνεχώς λαμβάνουμε καινούρια αιτήματα.
Το ΕΟΠΥΥ καλύπτει φαρμακευτικά και αναλώσιμα υλικά με ποσοστό συμμετοχής ασφαλισμένου ενώ η Πρόνοια με Βιβλιάριο Απορίας καλύπτει τις ινσουλίνες μέσω του Φαρμακείου των Νοσοκομείων. Τα αναλώσιμα (ταινίες, βελονάκια, βελόνες για πένες) δεν διατίθενται από όλα τα Νοσοκομεία. Πολλές φορές υπάρχει έλλειψη ακόμη και σε φάρμακα.
Χάρη στην πολύ σημαντική αυτή προσφορά του Ιδρύματος Παύλου & Αλεξάνδρας Κανελλόπουλου θα μπορέσουμε να σταθούμε στο πλευρό περισσότερων παιδιών που έχουν ανάγκη.
Ευχαριστούμε πολύ!
Πηγή: hamogelo.gr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα