Για πρώτη φορά στην Ελλάδα “αγγίζεται” ο συνδυασμός των δύο παθήσεων, της κοιλιοκάκης και του σακχαρώδη διαβήτη!
Αναδημοσιεύουμε την πρόσκληση για την εκδήλωση που διοργανώνει ο σύλλογος Δράση για την Κοιλιοκάκη, την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015, στο ξενοδοχείο Lucy Hotel, στην Καβάλα.
Αγαπητά Μέλη και Φίλοι,
Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά ο σύλλογος Δράση για την Κοιλιοκάκη σας προσκαλεί και σας καλωσορίζει στην Επιστημονική Εκδήλωση με θέμα “Κοιλιοκάκη και Σακχαρώδης Διαβήτης Τύπου 1” που διοργανώνει στην όμορφη πόλη της Καβάλας.
Ο σύλλογος έχει σκοπό την προβολή και ενημέρωση για τη νόσο της κοιλιοκάκης,την αλληλεγγύη μεταξύ των μελών και τη βοήθεια στα άτομα που ανακαλύπτουν ότι πάσχουν από κοιλιοκάκη.
Η Δράση για την Κοιλιοκάκη είναι δημιούργημα της συνεργασίας ανθρώπων που ζουν στη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θράκη και τη Θεσσαλία.
Σκοπός αυτής της Επιστημονικής Εκδήλωσης είναι να ενημερώσει τους πάσχοντες και το οικογενειακό τους πειβάλλον αλλά και τους ιατρούς και όλους τους επαγγελματίες υγείας, για τη συσχέτιση της κοιλικάκης με το σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και τη διαιτητική αντιμετώπιση των πασχόντων από τα δύο αυτά νοσήματα.
Σκοπός μας είναι η άγνοια να αντικατασταθεί με γνώση και επικοινωνία.
Ακολουθεί το πρόγραμμα της εκδήλωσης:
Facebook Event: https://www.facebook.com/events/889633827744333/
Σχετικά άρθρα
Η Abbott δίνει σε άτομα με διαβήτη τη δυνατότητα να δοκιμάσουν δωρεάν για 14 ημέρες το Freestyle Libre και να παρακολουθήσουν το 1ο της διαδικτυακό σεμινάριο
Η Abbott δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με διαβήτη που κάνουν θεραπεία με ινσουλίνη, να δοκιμάσουν το σύστημα…
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εξετάζει φάρμακο για το διαβήτη τύπου 1!
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) αποδέχτηκε, προς εξέταση, την κατάθεση φακέλου της Sanofi για το φάρμακο sotagliflozin από του στόματος. Εφόσον εγκριθεί, η θεραπεία…
100 γευστικές συνταγές για διαβητικούς
Βασικός τρόπος ελέγχου του διαβήτη είναι η σωστή διατροφή. Όμως, σωστή διατροφή δεν σημαίνει αναγκαστικά και βαρετή διατροφή. Η υγιεινή διατροφή, χάρη στις συνταγές του βιβλίου αυτού, αποκτά γεύση και ουσία!
«Έφυγε» σε ηλικία 96 ετών ο άνθρωπος που ανέδειξε το ρόλο της γλυκαγόνης στο διαβήτη
«Έφυγε» σε ηλικία 96 ετών ο Roger Unger, ο άνθρωπος που για περισσότερα από 60 χρόνια, μελέτησε το…