Ισραήλ: Χάπι ινσουλίνης για το διαβήτη έλαβε to δίπλωμα ευρεσιτεχνίας

diabetescover-600
diabetescover-600

Βασισμένη σε έρευνα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Hadassah της Ιερουσαλήμ, η φαρμακευτική εταιρεία Oramed Pharmaceuticals Inc. έλαβε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στο Ισραήλ για τη δημιουργία χαπιού για τον διαβήτη.
Η εταιρεία επιδιώκει να φέρει την επανάσταση στη θεραπεία του διαβήτη με τη δημιουργία κάψουλας ινσουλίνης (ORMD-0801) που χορηγείται από το στόμα. Όταν η διαδικασία ολοκληρωθεί, θα πρόκειται για την πρώτη θεραπεία από το στόμα για το διαβήτη τύπου 2. Έχοντας ολοκληρώσει τις πρώτες διαδικασίες, η εταιρεία αναμένει την έναρξη των ξεχωριστών κλινικών δοκιμών σε ασθενείς με τύπου 1 όσο και τύπου 2 διαβήτη, στο πλαίσιο Αίτησης Έρευνας/ Δοκιμής για Νέο Φάρμακο με την Αμερικάνικη Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).
Μέχρι σήμερα η ορμόνη εξενατίδη (Exenatide) υπήρχε μόνο σε ενέσιμη μορφή. Η εξενατίδη προκαλεί την απελευθέρωση ινσουλίνης σε αυξημένα επίπεδα γλυκόζης και δημιουργεί αίσθημα κορεσμού, οδηγώντας σε μειωμένη πρόσληψη τροφής και απώλεια βάρους.
Η δημιουργία του χαπιού ινσουλίνης βασίζεται στις έρευνες πέραν των 30 χρόνων από κορυφαίους επιστήμονες του ιατρικού οργανισμού Hadassah (Hadassah Medical Organization).
Η Oramed Pharmaceuticals Inc. ιδρύθηκε το 2005 από τη Δρ. Miriam Kidron, ανώτερη ερευνήτρια της Μονάδας Διαβήτη στο Hadassah, η οποία παραμένει και επικεφαλής επιστήμων της Oramed. Φαρμακολόγος και βιοχημικός, η Δρ Kidron πήρε το διδακτορικό της στη Βιοχημεία από το Hadassah-Hebrew University και ακολούθως κέρδισε το Βραβείο Bern Schlanger για το έργο της στην έρευνα για τον διαβήτη. Έχοντας υπηρετήσει ως προσκεκλημένη επισκέπτρια καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Τορόντο, η γιατρός είναι μέλος των συνδέσμων διαβητικών της Αμερικής, της Ευρώπης και του Ισραήλ.
Πηγές: iatronet.gr, hadassah.org

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα