Παύει από σήμερα η άδεια ειδικού σκοπού για τα άτομα που εργάζονται στο δημόσιο και ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες Παύει από σήμερα η άδεια ειδικού σκοπού για τα άτομα που εργάζονται στο δημόσιο και ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες
Επιστρέφουν στην εργασία τους όσα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες είχαν λάβει την άδεια ειδικού σκοπού προκειμένου να προστατευθούν από τυχόν μόλυνση με... Παύει από σήμερα η άδεια ειδικού σκοπού για τα άτομα που εργάζονται στο δημόσιο και ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες

Επιστρέφουν στην εργασία τους όσα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες είχαν λάβει την άδεια ειδικού σκοπού προκειμένου να προστατευθούν από τυχόν μόλυνση με κορωνοϊό.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών (υπ’ αρ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/120/12705/30-06-2020), και κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19, τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα μας είναι τέτοια που επιτρέπουν την επιστροφή των ευπαθών ομάδων στην εργασία τους. 

Ωστόσο, συνεχίζουν να ισχύουν οι διατάξεις σχετικά με τη διαφύλαξη της υγείας τους στο χώρο εργασίας, με τη μεταφορά τους σε θέσεις backoffice όπου δεν έχουν απευθείας συναλλαγή με το κοινό, ή με τη χρήση προστατευτικών μέτρων όπως διαχωριστικά μεταξύ υπαλλήλου και πολίτη, μάσκες, αντισηπτικά κλπ.

Παράλληλα, καταργείται η άδεια ειδικού σκοπού που είχε συνδεθεί με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Για τους γονείς παιδιών που είναι γραμμένα σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή νοσούν από  COVID-19, η άδεια συνεχίζει να υφίσταται μέχρι την 31η Ιουλίου, την ημέρα που λήγει η λειτουργία τους. Για τους γονείς παιδιών που φοιτούν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και μένουν σπίτι μετά από υπεύθυνη δήλωση των γονιών ότι έρχονται σε στενή επαφή με άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, η άδεια καταργείται.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι οι υπηρεσίες θα πρέπει να μεριμνήσουν για την εκπαίδευση των υπαλλήλων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες στην εξ’ αποστάσεως εργασία. 

Η εγκύκλιος είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της ΕΛΟΔΙ και μπορείτε να τη δείτε εδώ.

Πηγή: elodi.org

 

Shares
Αποδοχή
Η ιστοσελίδα glykouli.gr χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση των υπηρεσιών της. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Shares