Επιστρέφουν στην εργασία τους όσα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες είχαν λάβει την άδεια ειδικού σκοπού προκειμένου να προστατευθούν από τυχόν μόλυνση με κορωνοϊό.
Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών (υπ’ αρ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/120/12705/30-06-2020), και κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19, τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα μας είναι τέτοια που επιτρέπουν την επιστροφή των ευπαθών ομάδων στην εργασία τους.
Ωστόσο, συνεχίζουν να ισχύουν οι διατάξεις σχετικά με τη διαφύλαξη της υγείας τους στο χώρο εργασίας, με τη μεταφορά τους σε θέσεις backoffice όπου δεν έχουν απευθείας συναλλαγή με το κοινό, ή με τη χρήση προστατευτικών μέτρων όπως διαχωριστικά μεταξύ υπαλλήλου και πολίτη, μάσκες, αντισηπτικά κλπ.
Παράλληλα, καταργείται η άδεια ειδικού σκοπού που είχε συνδεθεί με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Για τους γονείς παιδιών που είναι γραμμένα σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή νοσούν από COVID-19, η άδεια συνεχίζει να υφίσταται μέχρι την 31η Ιουλίου, την ημέρα που λήγει η λειτουργία τους. Για τους γονείς παιδιών που φοιτούν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και μένουν σπίτι μετά από υπεύθυνη δήλωση των γονιών ότι έρχονται σε στενή επαφή με άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, η άδεια καταργείται.
Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι οι υπηρεσίες θα πρέπει να μεριμνήσουν για την εκπαίδευση των υπαλλήλων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες στην εξ’ αποστάσεως εργασία.
Η εγκύκλιος είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της ΕΛΟΔΙ και μπορείτε να τη δείτε εδώ.
Πηγή: elodi.org
Σχετικά άρθρα
Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη: Τελετή λήξης "Πες μου μια γλυκιά ιστορία"!
Το Glykouli.gr και ο Σύλλογος Νέων Ελλήνων Διαβητικών (ΣΥ.Ν.Ε.Δ.), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, διοργανώνουν εκδήλωση στο…
Χρήστος Δαραμήλας: O ΕΟΠΥΥ ξεκίνησε το «ντόμινο» της μείωσης του επιπέδου της ποιότητας για τα αναλώσιμα του διαβήτη
Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων-Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) Χρήστος Δαραμήλας γράφει αποκλειστικά για το Glykouli.GR:…
Γιατί η μετφορμίνη δεν είναι πλέον η πρώτη επιλογή φαρμάκου για τον διαβήτη τύπου 2
Ποια είναι τα φάρμακα που ADA και FDA βάζουν πλέον στην κορυφή για τη διαχείριση του διαβήτη
Πώς πέτυχε ανεξαρτησία από την ινσουλίνη ασθενής με διαβήτη τύπου 1
Νησίδες που προέρχονται από βλαστοκύτταρα μπορούν να αποκαταστήσουν την παραγωγή ινσουλίνης και τον έλεγχο της γλυκόζης στην T1D