Μια γλυκιά απόλαυση που θα συνοδεύσει υπέροχα τον πρωινό μας καφέ!
Θερμιδική αξία: 415 θερμίδες ανά άτομο και 26 γραμμ. υδατάνθρακες
(Μειωμένη θερμιδική αξία κατά 26% σε σχέση με την κλασική συνταγή)
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Δυσκολία: Εύκολο
Κόστος: Χαμηλό κόστος
Υλικά για 6 άτομα
- 4 αυγά
- 60 γραμμ. αλεύρι σίτου
- 50 γραμμ. καλαμποκάλευρο
- 40 γραμμ. κρυσταλλική σκόνη Canderel Green
- ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 150 γραμμ. αλατισμένο light βούτυρο + 10 γραμμ. επιπλέον
- 180 γραμμ. μαύρη σοκολάτα 65% κακάο
- 50 ml light κρέμα γάλακτος
Εξοπλισμός
- Μίξερ
- Φόρμα για κέικ
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C (φυσικό αέριο σήμα 6). Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να σφίξουν και κρατάμε τους κρόκους στην άκρη.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, την Canderel Green και τη μαγιά. Ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε τα ασπράδια αυγών. Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα με την κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Αναδεύουμε καλά και απλώνουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα για κέικ την οποία συμπληρώνουμε μόνο κατά τα τρία τέταρτα. Ψήνουμε για 15 λεπτά.
ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 6.244 (In Vitro Μέτρηση)