Κέικ σοκολάτας

Κέικ σοκολάτας - Glykouli.Gr

Μια γλυκιά απόλαυση που θα συνοδεύσει υπέροχα τον πρωινό μας καφέ!
Θερμιδική αξία: 415 θερμίδες ανά άτομο και 26 γραμμ. υδατάνθρακες
(Μειωμένη θερμιδική αξία κατά 26% σε σχέση με την κλασική συνταγή)
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Δυσκολία: Εύκολο
Κόστος: Χαμηλό κόστος
Υλικά για 6 άτομα

  • 4 αυγά
  • 60 γραμμ. αλεύρι σίτου
  • 50 γραμμ. καλαμποκάλευρο
  • 40 γραμμ. κρυσταλλική σκόνη Canderel Green
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 150 γραμμ. αλατισμένο light βούτυρο + 10 γραμμ. επιπλέον
  • 180 γραμμ. μαύρη σοκολάτα 65% κακάο
  • 50 ml light κρέμα γάλακτος

Εξοπλισμός

  • Μίξερ
  • Φόρμα για κέικ

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C (φυσικό αέριο σήμα 6). Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να σφίξουν και κρατάμε τους κρόκους στην άκρη.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, την Canderel Green και τη μαγιά. Ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε τα ασπράδια αυγών. Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα.
  3. Λιώνουμε τη σοκολάτα με την κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους, ανακατεύοντας συνεχώς.
  4. Αναδεύουμε καλά και απλώνουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα για κέικ την οποία συμπληρώνουμε μόνο κατά τα τρία τέταρτα. Ψήνουμε για 15 λεπτά.

ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 6.244 (In Vitro Μέτρηση)

Total
6
Shares
Σχετικά άρθρα