Μανιταρόσουπα με άγρια μανιτάρια Μανιταρόσουπα με άγρια μανιτάρια
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1 φλυτζάνι) : 75 θερμίδες, 1 γρ. λίπος, 11 γρ. υδατανθράκων, 6 γρ. πρωτεΐνη. ΥΛΙΚΑ 1 γ.κ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους 1 celery... Μανιταρόσουπα με άγρια μανιτάρια

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1 φλυτζάνι) : 75 θερμίδες, 1 γρ. λίπος, 11 γρ. υδατανθράκων, 6 γρ. πρωτεΐνη.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 γ.κ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 1 celery κομμένο σε κύβους
  • 454 γρ. Διάφορα ψιλοκομμένα μανιτάρια (cremini, shitake, oyster, λευκά)
  • 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 4 κούπες ζωμό κοτόπουλο χωρίς λίπος και με χαμηλή περιεκτικότητα νατρίου
  • 1 φύλλο δάφνης
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • ½ κούπα αποβουτυρωμένο γάλα εβαπορέ
  • ¼ κούπας επιπλέον ψιλοκομμένα σοταρισμένα μανιτάρια (προαιρετικά για γαρνιτούρα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε κατσαρόλα χύνουμε το λάδι. Σε μέτρια – υψηλή θερμοκρασία σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σέλερι μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, περίπου 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά, περίπου 10 με 12 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε ακόμη 1 λεπτό.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και σοτάρουμε για 2 λεπτά, μετά προσθέτουμε το ζωμό και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το φύλο δάφνης, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το εβαπορέ και αφήνουμε σιγοβράσει για 1 λεπτό. Αφαιρούμε το φύλο δάφνης και ανακατεύουμε με τη ράβδο. Χωρίζουμε σε μπολ και εφόσον θέλουμε γαρνίρουμε με τα επιπλέον σοταρισμένα μανιτάρια.

Πηγή: Diabetes Food Hub

Shares
Αποδοχή
Η ιστοσελίδα glykouli.gr χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση των υπηρεσιών της. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Shares