Διημερίδα για τα νεότερα δεδομένα στην αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη

deve-640
deve-640

Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει στις ημέρες μας ο Σακχαρώδης Διαβήτης, καθώς ο αριθμός των πασχόντων διαρκώς αυξάνεται τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, υπάρχουν ικανά εργαλεία για την πρόληψη και αποτελεσματική αντιμετώπιση της νόσου.
Η μεσογειακή διατροφή και η καθημερινή άσκηση (περπάτημα – ποδήλατο), αποτελούν «συμμάχους» της υγείας μας κι αποτρέπουν την εμφάνιση της νόσου ή βοηθούν στον έλεγχό της. Παράλληλα, νέα φάρμακα έχουν «ριχτεί στη μάχη» αντιμετώπισης της νόσου, που βοηθούν τους ιατρούς αλλά και τους ασθενείς να έχουν καλύτερο έλεγχο του Σακχαρώδη Διαβήτη.
Με στόχο την ενημέρωση και εκπαίδευση ιατρών, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού για το θέμα, η Διαβητολογική Εταιρεία Βόρειας Ελλάδας (ΔΕΒΕ) διοργανώνει Επιστημονική Εκδήλωση με θέμα: «Νεότερα δεδομένα στην αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη». Η Διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 3-4 Απριλίου 2015, στο Συνεδριακό Κέντρο Natura στη Λίμνη Πλαστήρα, στην Καρδίτσα.
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, στις 5 Απριλίου 2015 θα πραγματοποιηθεί ειδική Ημερίδα για το Κοινό με θέμα την Πρόληψη και την Υγιεινή Διατροφή, στο ξενοδοχείο KIERION στην Καρδίτσα στις 10.30-13.00, με ελεύθερη είσοδο.
Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το πρόγραμμα της Επιστημονικής Εκδήλωσης μπορείτε να δείτε εδώ.
 

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα